Glutenfria pannkakor till picknicken! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Glutenfria pannkakor till picknicken!

Helloooooo!

Sportlov, yes, men Melwin går på fritids hela veckan och imorgon drar dom in till Skansen med hela flocken. En heldag i förhoppningsvis solsken!

Han önskade pannkakor till lunch och jag håller hela family på glutenfri kost så jag gör dom…ja, glutenfria! Eller, jag köper skrädmjöl från Saltå Kvarn och den är inte 100% glutenfri så jag ljög… Men om ni vill ha 100% rent skrädmjöl så mals det i Stöpafors Kvarn. Där mals endast havre och risken för inslag av andra sädesslag är lika med noll. Det brukar finnas på glutenfria hyllan i mataffären 🙂 Skrädmjöl är ett havremjöl som är rostat och har fantastiskt god smak så testa!

(null)
Ca 20 pannkakor

5 ägg
7 dl havremjölk
1 msk råsocker
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 tsk salt
1 dl skrädmjöl
3 dl Lailas glutenfria mix

1. Vispa ihop ägg och havremjölk.

2. Vispa ner resten av ingredienserna och låt stå 5 min så smeten sväller lite.

3. Stek på medelvärme i en liten klick kokosfett.

Mumma!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. linda

  Är havremjölk glutenfri? Jag brukar köpa det och andvända till chiapudding men har inte vågat ge min dotter som är glutenintolerant…men det kanske är okej då eller köper du någon särskild sort?

  1. Carro

   Hej!
   Jag köper Oatlys havremjölk och den är gjord av 100% ren havre, precis som ICAs havremjölk! 🙂 Men maila dom för säkerhets skull om din dotter är så känslig. Byt annars ut till mandel eller rismjölk! Lycka till!

Comments are closed.