Fredag betyder pizza! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Fredag betyder pizza!

Johohoodå! Egengjord pizza med mycket gottis på! Jag gillar det enkla bäst, skinka, ost, champinjoner, lök, och så ett lager ruccola strött på efter gräddning! Kul för kidsen att vara med och göra!

(null)
Foto: TV4 Adam Edefall

Det här receptet är ett av mina absolut bästa recept! Jag gör brytbröd, grizzini, brytbröd, baguetter och pizzabotten av den här grunddegen. Receptet finns även i min bok men som Parmesanbrödet. Fick högt betyg av både Johan och Birgitta i brödavsnittet. 🙂

GRUNDDEG TILL BRÖD OCH PIZZA

20g jäst
6.5 dl vatten
1 msk salt
2 msk honung
4 dl durumvetemjöl
Ca 12 dl vetemjöl special

1. Lös jästen i ljummet vatten.

2. Tillsätt övriga ingredienser utom saltet och arbeta i maskin i 5 min eller för hand 7 min. Tillsätt saltet och arbeta 5 minuter till. Jäs under plastfilm i 2 timmar.

3. Baka ut till pizzor eller frallor, grizzini, baguetter, brytbröd, vad som helst!

4. Pizza bakas av direkt, bröd behöver jäsas 2 timmar till innan gräddning i 230 grader tills det är gyllenbrunt både ovanpå och under

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erika Jansson

  Är så glad att jag hittat din blogg, får jättemycket inspiration. I morse bakade jag ut dina kalljästa frallor, men de flöt tyvärr ut och blev lite plattare än dina. Dock smakade de gott, men det vore roligt att veta vad jag gjort för fel. Ska tillägga att jag nog tog lite mer jäst än vad som stod i receptet, kan det fått dålig inverkan? De var så runda och fina när jag ställde in dem i kylskåpet för förvaring inför natten. Detta filmklipp på pizzan gör att jag förmodligen kommer att baka den till kvällen, dina filmklipp är guld värda!

  1. Carro

   Hej Erika!

   Åh vad glad jag blir! Tack!

   Anledningen till att dom flöt ut var nog den ökade jästmängden! Dom blir överjästa under natten och tappar stunsen i degen så dom flyter ut och blir platta. Ta hellre för lite jäst och jäs ytterligare när du tar fram dom på morgonen tills frallorna stundar tillbaks när du petar till dom med fingret lätt.

   Lycka till med pizzan ikväll!

   Kram!

 2. Malin

  Hej,

  Tack för en bra blogg. Jag skulle gärna se att du skriver receptet under dina videoklipp, så som Fredrik gör. Då kan man välja om man vill titta eller bara läsa. Jag läser helst. 🙂

  1. Carro

   Bra idé! Tack för input! 🙂

   Jag kan dock inte ändra dom inläggen som redan är publicerade för jag behöver hjälp av webbredaktören på Loppi. Lite krångliga filmer att lägga in. Jag fixar det i veckan!

   Lycka till med bakningen!

Comments are closed.