Fem snacks till helgmyset! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Fem snacks till helgmyset!

Jag tror faktiskt att jag ska följa Melodifestivalen i år och på lördag sätter det igång. Melwin tycker det är kul så då kan vi ha lite lördagsmys. Här har jag fnulat ihop lite olika snacks som alla går ganska snabbt att fixa och som uppskattas av alla! Hoppas jag iallafall 😉

Jordnötsbananisar!
Enkelt och supergott! Jag lovar att kidsen kommer att sluka dom i ett nafs 😉 Dom är ju dessutom nyttiga!

(null)

(null)
Ca 15 st

2 bananer
1 dl jordnötssmör
6 träspett delat i två
150g mörk choklad (eller ljus om ni vill)
1 dl kokos

1. Skär bananen i tjocka skivor.

2. Smeta ut en klick jordnötssmör på en bananskiva och lägg ihop två och två.

3. Tryck igenom ett spett och doppa i choklad. Doppa sen botten i kokos och ställ på bakplåtspapper för att stelna!

Bacondadlar!
Det här är en av mina favoriter! Sött och salt, lent och knaprigt, nice! Ni har säkert redan smakat men dom tål att få lite uppmärksamhet igen.

(null)

(null)
16 dadlar med kärnor
1 paket bacon

Dela baconskivorna på mitten och vira in varje dadel i baconet. Lägg med skarven ner på plåt med bakplåtspapper och kör i ugnen i ca 20 min i 200 grader. Klart!

Karamellpopcorn!
Vi har alltid popcorn hemma. Har du lite socker, smör och sirap också så går det snabbt att smälla ihop lite crunchiga karamellpoppisar!

(null)
1 laddning popcorn
1.5 dl ljus sirap
1.5 dl råsocker
2 msk smör

1. Poppa popcornen och salta.

2. Koka ihop sirap, socker och smör i 5 min på full värme utan att röra.

3. Häll kolan över popcornen och rör om snabbt så det fördelas jämnt innan det skalbar. Vräk ut allt på ett bakplåtspapper och sprid snabbt ut. Stelna och separera innan servering, mums mums! Perfekt godis för hela familjen!

Churros till glassen!
Gillar ni donuts och munkar? Hehe, då ska ni testa att göra churros! Ett spansk litet bakverk som görs av en kokande deg som spritsas direkt ner i het olja. Sååå sjukt gott till glass!

(null)

(null)
Ca 25 st

1.5 dl vatten
1 dl havremjölk
1 tsk salt
1 msk socker
50g smör
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mix!)
4 ägg

1/2 L neutral olja

1 dl strösocker
1 tsk kakao

1. Koka upp vatten, havremjölk, salt och socker.

2. Vispa ner mjölet och fortsätt vispa i två minuter så mjölet “rostas” och smeten går ihop till en enda slät klump. (Här brukar jag byta från visp till träslev) Tag av den värmen och låt stå nån minut.

3. Vispa ner äggen, ett i taget och sätt en jädra fart på vispandet! Det ser ut som att smeten skär sig först men fortsätt vispa hårt och snabbt så får du äswisch swosch en jämn härlig smet!

4. Fyll en spritspåse med smeten. Använd en stjärntyll eller gör bara hål i påsen. (Den här fyllda påsen håller sig finfint i kylen i några dagar om du vill förbereda)

5. Värm upp oljan i en kastrull till 175 grader. Ha ett lock intill och var försiktig då du inte bränner dig eller att oljan tar eld! Spritsa 10 cm långa korvar av smeten direkt ner i oljan och låt dom friteras tills dom blivit gyllenbruna. Vänd dom efter halva tiden. Tag upp och lägg på galler i nån minut. Lägg dom sedan i en skål med socker och kakao blandat och strö över så dom täcks. Lägg sen på galler att svalna.

Servera till glass!

Dippisar!
Morötter och gurka till en härlig dipp. Behövs inget mer än så! Jag tycker alltid att allt både ser och smakar mycket härligare när det serveras i portionssize!

(null)
200g cream cheese
1 dl gräddfil
10 soltorkade tomater

Morötter
Gurka

Mixa creamcheese, gräddfil och soltorkade tomater slätt. Skala och skär morött…äh, ni fattar…:)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Koka kolan 5min på full värme gick inte så bra.
    Efter 3.5 min på värme 8 (9 är Max) så brändes kolan och blev kolsvart. Hoppas på att rädda kastrullen.

    1. Carro

      Hej!
      Jo, det går finfint! Jag bakar alltid med havremjölk för det är det vi dricker hemma så då får det bli den 🙂 Ta vanlig mjölk eller bara vatten, blir lika bra!

  2. Therese

    Dessa snacks får jag ta och testa. Har du något tips på vad man kan använda mellan bananbitarna om man inte tål nötter?
    Tack för en trevlig blogg!

  3. Susanne

    Vilka härliga snacks! Jag vill testa allt!:)
    Jag som försöker hålla ett lite nyttigare liv (gör mig av med alla extrakilon som jag har samlat på mig under 3 graviditeter och lite för mkt choklad!;) )tycker detta verkar hur bra som helst!
    Till helgen ska jag testa! Tack för tips!

    1. Carro

      Men vad bra! För lite Mellomys måste du unna dig och då är det perfekt med gottis som dessutom är nyttigt! Churrosarna får du nog strunta i men resten går ju bra! 🙂 Lycka till med kilona! Bara att va envis och kötta loss och vara disciplinerad. Mys på helgerna och ha koll på vardagarna. Hör av dig om du vill ha pepp! Promise!

      Spark i baken nu! 🙂

      1. Susanne

        Ja, det är lite så jag gör; Är strikt på vardagarna och unnar mig lite mer på helgen. Annars går jag under om jag inte får äta nåt som är kul!
        Testade dadlar, popcorn och bananerna i helgen! Popcornen var succé´hos mina stora pojkar. Minstingen gillade bananerna bäst. Jag gillade allt!;)
        Härligt med pepp från dig! Då blir jag ju extra sporrad att fortsätta det sista med! Har 7-8 kilon kvar innan jag är nere på målvikt. Har gjort mig av med 22. Underbar känsla!
        Må så gott! /Susanne

Comments are closed.