Älska att baka

Chokladglass à la Paleo!

Vilken natt…vi ställde klockan på 03 och såg matchen. Jaja, glöm det och skifta om till lite härlig chokladglass istället, hehehe…

Drömmen är att göra en tjock, krämig, len chokladglass som smakar fantastiskt och tillfredställer alla sinnen och som dessutom är hälsosam och nyttig! Vet ni vad… I did it! Den blev så jäääääädra god! Precis som jag ville ha den blev den! Åååååh, ni måste bara testa! Från och med denna dag i livet kommer den här glassen för evigt ha en egen plats i frysen, japp!

IMG_3458.JPG

IMG_3453.JPG

IMG_3454.JPG
Ca 8 portioner

2 burkar à 400g ekologisk kokosmjölk
2 tsk arrowrotpulver
2 msk honung
3/4 dl kakao
1 tsk vaniljextrakt
100g mörk mjölk och sockerfri choklad

1. Rör ut arrowrotpulvret i 1 dl kokosmjölk, ställ åt sidan.

2. Blanda resten av kokosmjölken, honungen och kakaon i en kastrull och koka upp.

3. Precis när det börjat koka, dra av från värmen och häll i arrowrotblandningen och vaniljextraktet. Rör om.

4. Hacka chokladen och rör ner i blandningen så allt smälter. Rör om till en jämn smet, täck med plastfilm och ställ i kylen för att svalna.

5. Kör massan i en glassmaskin tills den är tjock och härlig. Lägg över i en skål eller burk och frys in.

Tag fram bunken nån halvtimme innan servering så blir den perfekt att skopa kulor av!

IMG_3441.JPG
Arrowrotpulvret gör att smeten sväller lite och förändrar varken smak eller färg.

IMG_3443.JPG
Blanda, koka upp och tag av från värmen. Vill du ha ännu starkare chokladsmak så ta 1 dl kakao 🙂

IMG_3445.JPG
Det blir helt klart bäst med glassmaskin så har ni inte det så investera i det. Jag har en Philips sen många år tillbaks och den funkar finfint och kostar runt en 500:-

IMG_3447.JPG
Fääääärdig!

IMG_3448.JPG
Vräk över i en fin bunke och frys in!

IMG_3463.JPG
Mjölkfri à’ la Paleostyle med endast naturliga ingredienser!

IMG_3473.JPG
Slutt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Testade att göra glassen med Kung Markattas kokosmjölk, blev inte alls sådär krämig, god visserligen men inte krämig utan mer som sorbé och väldigt hård. Vilket märke på kokosmjölk använder du? Testade att göra med vanlig kokosmjölk, inte ekologisk och då blev den just precis så där krämig.

  2. Sandra R

    Det här receptet ska jag skriva av och sen får det bli chokladglass i helgen. 🙂 Vi är två mjölkproteinallergiker i familjen så lite variation på vad som finns i frysdisken är alltid välkommet.

Comments are closed.