Älska att baka

Nu jädrar har här RENSATS!

GOOOOOOD MORGON!

Förra söndagen kom leveransen och jag satte igång direkt dagen efter. YES! Jag har ju snackat om mitt lilla mission för 2015 – glutenfritt år och fokus på riktigt schysst mat. Då passade det här ypperligt finfint sörrni, Tastelines Cleansingkasse! Som ni vet så har jag fått äran att tillsammans med 5 andra bloggare testa det här i 7 dagar och utvärdera vad vi tycker och tänker.

 Cleansingkasse

Cleansingkasse
7 dagar, rawfood, inget vitt, inget kött, inget gluten, inga mjölkprodukter, baaaaara schyssta ekologiska bär, grönsaker, nötter, vatten, alger, smoothies, teer och frukt.

IMG_3067.JPG
Veckoschemat med alla recept är redan förberett. Jag tycker det är underbart att nån annat gjort tänket! Redan klart, bara att lyda order! 🙂

Cleansingkasse
Jag älskar ju redan allt sånt här och äter mycket grönt, frön och nötter så den här kosten var inga som helst problem. Kan tänka mig att det blir en utmaning för nån som bara käkar färdigmat men desto större anledning till att testa!

IMG_3066.JPG

IMG_3061.JPG

IMG_3069.JPG
Bra information om vad cleansing är och varför det är så bra för kroppen, vilka matvaror som man ska satsa på och vad dom innehåller.

IMG_3068.JPG
Min sammanfattning från detoxveckan är följande:

Underbart att få sprängfyllda kassar direkt till dörren med helt fantastiska varor! Man blir som ett barn på julafton när man packar upp allt!

Skönt att nån annan gjort tänket med recept och uträkning av näringsinnehåll.

Fina, inspirerande bilder och ett enkelt häfte med veckomenyer att följa. Bra text med all info om cleansing och vad som händer i kroppen.

Mättande måltider med bra variation.

Alla måltider föll mig inte i smaken men det mesta smakade riktigt gott!

Lite trist att den här årstiden bara äta kall mat men en kopp te morgon och kväll räddade det 😉

Mycket hackande och donande men måltiderna går snabbare att brassa iordning än vanlig lagad mat som ska kokas och stekas. En del recept var dessutom dubbla så det planerades till både middag och sen lunch kommande dag. Sånt gillar jag!

Känslan i kroppen under och efter avslutad detox!

Jag känner mig lätt i kroppen!

Ingen svullnad i mage eller ben.

Fick en jäääädra fart på magen! Hahaha!

Lite dov huvudvärk andra dagen på programmet. Inte min vardag annars så det måste väl betyda att det hände grejer i kroppen! NO SUGAR!

Slarvade med att dricka bra med vatten en av dagarna och då kände jag mig gasig i magen. Drick ca 2L vatten så går det finfint med all rå mat! Hjälper dessutom kroppen att transportera toxinerna ut ur kroppen.

Jag känner mig lugn i kroppen! Inte lika hett temperament och myyyyycket längre stubin! Intressant…socker och gluten triggar verkligen precis som PMS..

Jag känner mig gladare och piggare!

Jag känner mig jätteinspirerande till att gå tillbaks till min vanliga matlagning men kommer absolut plocka in mycket mer råa grönsaker och helt utesluta mjölk och gluten. Med undantag för hembakat surdegsbröd med lång jästid! Det är nämligen mycket mindre gluten i såna bröd då nedbrytningsprosessen redan startat i brödet innan du ens tagit en tugga!

Hörni! Nu är det er tur att köra racet!
7 dagar, ren mat och inspiration till en renare kropp!

Självklart har jag fått en rabattkod till er fantastiska läsare!

Gå in på MatHem, beställ ”Cleansingkassen” och ange koden cleanse15 i kassan och få 150:- rabatt!

Hör gärna av er om ni bestämmer er för att köra, det vore kul! Lycka till! 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sony 4k tv

    I do not know whether it’s just me or if perhaps everyone
    else encountering problems with your website. It appears as though some of the text in your content are running off the screen.
    Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too?
    This could be a problem with my browser because I’ve had this happen before.
    Many thanks

  2. luxury pajamas for women

    Simply desire to say your article is as surprising.
    The clarity in your post is just cool and i can assume you are an expert on this subject.
    Fine with your permission allow me to grab your RSS feed
    to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and
    please continue the rewarding work.

  3. barbara corcoran books

    Thanks , I’ve just been searching for information about this subject for a long time and yours is
    the greatest I have found out so far. But, what in regards
    to the bottom line? Are you positive in regards to the
    supply?

  4. Mercedes

    I blog quite often and I really appreciate your content.
    The article has truly peaked my interest. I’m going to take a note of your site
    and keep checking for new details about once per week.

    I opted in for your RSS feed as well.

    1. Caroline

      Neeeej vad trist!!!

      Men hörru, kolla in lite rawfood recept då, både frukost, mellis, lunch och middag och kör din egna lilla detoxvecka! Skulle jag ha gjort! Satt mig ner och skrivit ett schema med recept!

      Lycka till!

  5. Ewa Nilsson

    Priset avskräcker den bästa entusiasten tycker jag, men det hade varit kul att prova. Har precis börjat med Paleo så jag fortsätter med det.

    1. Caroline

      Ja, det är en dyr kasse men det är bara för att allt är ekologiskt och du betalar för hela tjänsten med recept och näringsuträkningen osv. Ett litet kitt hälsa kan man säga! 🙂

    1. Caroline

      Jag gick faktiskt ner 2 kg men det tror jag mest berodde på att jag bundit mycket vätska i kroppen under julen pga för mycket onyttigt så det försvann ju när kroppen mådde bättre och fick bort allt slagg! 🙂

  6. Malin

    Hej Carro!
    Vad kul att det kändes bra med en ”rensning”! Jag är sugen att prova, men har lite svårt för att maten ska vara kall… Var för några år sen på en. s.k. Ayurvedisk hälsoprofil där jag fick höra att de flesta magar mår bättre av att mat och dryck åtminstone är kroppstempererad. Många yogisar börjar dagen med en stor mängd ljummet vatten.
    Vad tror du, funkar en detox lika bra trots att ingredienserna är upphettade? Jag gjorde till exempel en morots- och linssoppa igårkväll. Inga mjölkprodukter, mjöl eller socker i den. Tänker att varma grönsaker inte gör att magen bildar sååå himla mycket gaser!

    Tack för en uppiggande blogg och för allt du delar med dig!

    /Malin

    1. Caroline

      Hej Malin!
      Själva grejen med ”rawfood” är just att maten skall ha så mycket näring som det bara går och mycket försvinner när vi hettar upp den! Alltså, maten är ju inte kall, den är rumstempererad, alltså inte upphettad. Lite ovant men det funkade finfint! Att tarmarna gör ljud ifrån sig är bara ett tecken på att tarmbakterierna käkar och det är superviktigt för ett bra immunförsvar! Men dricker man mycket vatten så underlättar det jättemycket och jag kände inte av det alls då 🙂

      Lycka till nu! Linssoppa är ju såååå himla gott! Superbra att utesluta mjölkprodukter!

Comments are closed.