KOM IGÅNG NU! LET’S ROCK! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

KOM IGÅNG NU! LET’S ROCK!

Jag masserar folk nästan varje dag och många har problem med smärtor i axlar, nacke och ländrygg. Det är oftast lätt att komma till rätta med just såna problem och lösningen heter…håll i er nu… TRÄNING!!! Eller ett mycket bättre ord RÖRELSE!!!

Jag vet att många suckar och stönar nu men ärligt talat, vi människor är helt och totalt konstruerade för rörelse! Vi har otroligt muskulösa ben i förhållande till vår storlek, vi har lite behåring för att kunna svettas mycket, vi har långa armar och ben för att kunna springa, hoppa och klättra och hela vårt muskelsystem behöver dynamiskt arbete för att transportera bort mjölksyra! Visste ni det? Våra muskler får panik av statiskt muskelarbete såsom sittande stilla framför datorn och tvn. Slagget, cirkulationen och mjölksyran vet inte vart det ska ta vägen när muskeln spänner sig statiskt. Därav ett av vår tids största folkhälsoproblem, smärtor i rygg, nacke och huvudvärk.

Lösning, röra på sig. That’s it! Det passar inte alla att stå på gym och lyfta vikter eller spela fotboll eller dansa men hitta nån form av rörelse som just DU tycker om och VILL prioritera i din vardag! För det är det det handlar om, att vilja avsätta tid för rörelse för tid har ALLA! Jo, ALLA har tid för att röra på sig varje dag. Hur många timmar per dygn tittar du på tv? 2….3…5? Testa att räkna ut och man blir ofta förvånad!

Jag vet att jag låter som en jävla moralkärring nu men det skiter jag i. Nu har jag jobbat med friskvård i snart 15 år och bästa medicinen för krämpor och smärttillstånd är just rörelse. Förut tränade jag mycket för att se ut på ett visst sätt, smalare, mer muskler osv. Idag tränar jag med ett helt annat mission. Att orka vardagen, att må bra, sova bra, känna härlig hunger, vara frisk, vara stark, orka med kidsens tempo, förebygga skador och vara bättre rustad för ev sjukdomar, kunna äta det jag vill och framför allt, att leva ett långt och starkt liv så jag blir en glad pensionär.

Det finna såååå många anledningar till att röra på sig och belasta sin kropp lite extra. Argumenten är helt enkelt förmåga för att skita i det tycker jag!

Här kommer några tips för att få tummen ur och kicka igång!

1. Testa olika träningsformer för att hitta nåt som verkligen passar dig! Badminton, zumba, tennis, gym, spinning, promenader, jogga, klättra, ridning, brottas med kidsen…bara gör nåt!

2. Hitta nåt som ligger nära där du bor så det inte finns några ursäkter. Promenader är nära! Typ 1 cm från huset, hehehe..

3. Köp nåt snyggt träningsplagg, sköna strumpor, skor eller brallor med lite jädra färg så man får färgterapi samtidigt som man lufsar igång. (Funkar för mig iallafall! Löv it!)

4. Dra med dig nån som kan peppa och som ligger på hyfsat samma nivå! Det känns bättre att vara två om man ska börja sin träning på nåt nytt ställe tex eller som sällskap på promenader när det är mörkt ute. Samtalsterapi samtidigt, löv it!

5. Börja försiktigt! Oftast så kickar folk igång och tränar 5-6 ggr i veckan men det blir för tuff start och trötthet och förkylning kommer som ett gammalt brev på posten efter några veckor.

6. Sätt upp ett mål som är realistiskt! Spring ett lopp, kom i ett visst plagg, sänka ev risiga värden i kroppen såsom blodtryck, blodsocker eller blodfetter.

7. Var snäll mot dig själv! Döm inte din prestation så hårt utan ge kroppen en chans att ställa in sig på det nya och var glad över att alla små steg på vägen!

8. Bli inte besviken och tänk att allt är förstört om du blir förkyld eller av nån annan orsak inte kan träna som planerat. Så är det bara i livet och det är bara att köra igång igen när du känner dig bättre igen!

9. JUST DO IT! (Nike, så bra!) Det är bara du själv som bestämmer hur du ska må! Ta ansvar för din egna kropp och lägg inte ansvaret på någon annan.

KÖTTA LOSS NU FOLKET!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.