Älska att baka

Jepp, det blev tacos till middag..

…och Milou hjälpte till att baka tortillabröden. Hon kavlade och pudrade mjöl så det stod härliga till. Jag fick ABSOLUT inte hjälpa till. Skulle jag rätta henne så får jag snabbt som blixten ett litet knubbigt, bestämt finger i nyllet och en arg röst som skriker ”NÄÄÄÄÄI MAMMA! INTE ÄLPA ILOU!”

Jag har lärt mig en sak det här året (eller förra..) Jag släpper kontrollen när kidsen är i köket. Det blir tamejfasen mjöl överallt och kläderna likaså. Förut hade det krupit i hela min kropp men vad fasen, det är bara att strippa av ungen alla mjöliga kläder, slänga in dom i maskinen, röja bänken och golvet, klart! Tar 2 min. Vet inte varför jag har ödslat så sjukt mycket energi på att försöka hålla köket i ordning när rumpnissarna är närvarande. Släpp städmanin och bara låt rumpnissarna böja omkring.

Jaja, testa att göra egna bröd nu. Det tar inte lång tid, promise! Jag har helt slutat köpa dom färdiga tortillabröden. Dom innehåller onödigt äckelpäckel som inte hör hemma i nåt bröd. Jag käkar bara nachochips för jag kör på glutenfritt men kidsen och Tobbe får föredrar mjuka bröd.

HÄR har ni receptet!

IMG_3007.JPG

IMG_3004.JPG

IMG_2995.JPG

IMG_2994.JPG

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Vilket bra tips, tack! Köpte t o m hem majsmjöl idag för att testa inom kort men undrar, går det att endast göra dem på majsmjöl? Eller blir de konstiga då
    Mvh,

    1. Caroline

      Hej!
      Det går att göra på endast majsmjöl men eftersom dom blir glutenfria då så finns det ingenting i smeten som binder ihop. Jag skulle göra dom lite tjockare då för dom faller lätt isär med endast majsmjöl 🙂 Lycka till!

      1. Moa

        Okeey körde 50/50 och det blev svinbra. Sambon pratade konstant om bröden under och även efter vi ätit upp. ”alltså det var SÅ mycket godare. Och konsistensen! Inte torra som de man köper etc etc” Haha så tummen upp och tack för grymt recept!!

  2. Emmelie

    Hej, skulle så gärna vilja att du skriver ut receptet på vårrullarna som du gjorde här tidigare. Även dippsåsen och dressingen till salladen. Det såg så himla gott ut! 🙂

    1. Caroline

      Jaaa! Det ska jag absolut göra! Då kommer det ikväll då! 🙂 Dom är så himla goda och jag har fött receptet från vän till mig som tog med dom till en knytistjejmiddag för länge sen! Tack för att du kommer med önskemål! Det ger mig inspiration 🙂

  3. Nettan

    Bakade faktiskt glutenfria tortillabröd igår. Blev riktigt bra.
    Mixade en liten burk majskorn och blandade med bovetemjöl, honung och salt och fiberkusk. Stekte i torr panna.
    Kul att testa.

Comments are closed.