Vinnarboken kan bli din! – Älska att baka

Älska att baka

Vinnarboken kan bli din!

God morgon alla härligheter!

Hoppas ni såg finalen av Hela Sverige Bakar igår! Det gjorde jag, såklart! Jag satt och kände hela känsloregistret på nytt och kunde inte hålla mig för tårar när finalisterna fick krama om sina barn, shit, tufft!

Priset man vinner är ju att skriva sin egna bakbok och idag släpps Alexandra Larssons bok!

IMG_1566.JPG
Kapitel ur boken: Hyllning till mina kära och till barndomen, På kakfatet, Extra allt och lite till, Livets bättre val, När jag bjuder in till fest.

Jag råkar ha två signerade ex sörrni och nu kan en bli er! YEAAAAH! (Ja, en behåller jag själv, hihi)

Jag kommer lotta ut den på söndag kl 21.00 och det enda ni behöver göra är att skriva till mig här under på ”skriv en kommentar”

Om ni bara skulle få äta ett enda bakverk i resten av ert liv, vad skulle det vara då?

Nu ska jag fixa mig iordning och ge kidsen frukost och dra iväg för att knåda kroppar.

Ha en härlig fredag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kerstin Nordquist

  hej
  Har följt programmet o varit lika imponerad varje gång det varit! Jobbar själv m mat o bak! Har precis ätit frukost o sitter o sorterar recept f just idag är det bakdag hemma hos mig när bladen o vinden susar förbi köksfönstret ! Blev jättesugen på det du gjorde i tv.n på godmorgon TV4! Önskar mig din fina bok! Lycka t på din nya väg. /Kerstin

 2. Frida

  Oj vad svårt! Det finns så himla mycket att välja mellan! Bullar, småkakor, bakelser och tårtor. Men om jag fick välja att äta enbart en av alla dessa gottigheter så skulle jag välja en fryst cheesecake! En härlig grädde och philadelphia blandning med smak av vanilj och smulad digestive på toppen! Funkar alla årstider och går alltid hem hos gästerna!! Mums!! 😀

 3. Madeleine

  Så svårt att välja en favorit när jag har många. Efter som jag måste välja så väljer jag bananbakelse!

 4. Madelene

  Åh då måste jag välja biskvier, är ju för härligt! Den vinner alltid när jag velar på caféer och är så himla roliga att baka!

 5. Ulla Dahlberg

  Valet är lätt som en plätt!
  Utan tvekan så skulle jag äta en petit choue bakelse, kallades även bananbakelse i bageriet där jag köpte den i min barndom. med banan och bananglasyr på ! Har försökt baka den med glutenfritt mjöl (eftersom jag är glutenintolerant )men tycker inte det blir bra.Åh vad jag önskar jag kunde få äta en bananbakelse igen !
  Nu håller jag tummarna på vinst!
  Kram från Ulla på Tjörn

 6. Ildiko

  Jag väljer nog muffins, dels för att det är enkelt att baka, dels för att man kan variera ingredienserna i oändlighet, och så kan man utveckla till cupcakes om man vill, så jag skulle aldrig tröttna på det. 🙂

 7. Mikaela

  Alltså, ska jag välja ett bakverk? Jag som älskar allt (känns det som)! Men okej, då blir det chocolate chip cookies. Ganska simpelt val men så goda som är! Och så går de ju att variera i oändlighet, med chokladbitar, nötter, frukt, godis.. Ja, sådana kakor kan jag nog leva på resten av livet!

 8. Cecilia

  Solklart. Pepparkakor !! Man kan bara tänka pepparkakor och känna hur det vattnas i munnen och känna hur doften fyller hela huset när man bakar. Den doften minns man från barnsben och bär med sig hela livet

 9. Karin

  Nästintill omöjligt val… kanske en liten gaffelkaka med havre? Småkakor är fina grejer! Tack för en härlig blogg, ditt sätt att skriva passar mig som handen i handsken.

 10. Hedvig

  Kladdkaka såklart!! Jordens godaste bakverk. Dessutom finns det så många varianter att mm aldrig skulle tröttna. När den vanliga kladdkakan känns uttjatad kan man allltid göra en med kokostosca eller en med marängsvisstopping eller…
  Och choklad kan man ju aldrig tröttna på:)

 11. Sofia

  Jag måste säga kärleksmums, eller som vi sa när jag var liten ”bullkaka”. Det var något som min mamma ofta bakade, och hon hade alltid på extra mycket glasyr. Nybakat, färsk mjuk och saftig med otroligt god chokladglasyr på. Det är underbart det!
  Jag och min bror döpte den till Bullkaka just för att det var det den var, inte en bulle, inte en kaka utan lite av båda, dvs en Bullkaka!.:)

 12. Caroline

  Tokig som jag är i ananas måste jag säga ananaspaj. En favorit här hemma som bakas till nästan alla kalas! Passar bra istället för tårta eller som efterrätt efter en pangmiddag! 🙂

 13. Linnéa Ekström

  Åh lätt kladdkaka!! Kan äta det till frukost, lunch och middag utan problem. Helst såndär perfekt jättekladdig i mitten och segmjuk längst ut, waaahhså himla gooooott!! 😀

 14. Emma

  Mitt val är enkelt. Mandelbiskvier. Det finns inget bättre. Den mjuka och sega botten, den lena smörkrämen som smälter i munnen och sen den fantastiskt goda chokladen. Pricken över i:et och tillsammans bildar de alla en symfoni i munnen. Sen är den så fantastisk för att den går att göra i så många olika kombinationer, som dina var gjorda i hela Sverige bakar exempelvis.

 15. Michaela

  Jag är inte ensam om svaret, men en solklar och oslagbar vinnare är KANELBULLEN! Passar morgon, middag, kväll… Året runt! Hallelujah 😀

 16. Ann

  Egentligen farmors drömmar, men det går inte då hon avled förra året och ”tog receptet med sig”
  Så säger chokladbiskvier, små munsbitar i mängder med smaker…

 17. Sara

  Åh va svårt, mycket av allt tycker jag är bäst! 😉 Men ska jag välja nått är jag löjligt förtjust i kärleksmums/moccarutor, den glasyren alltså, halleluja!!

 18. Ylva

  Åh, vad svårt. Men vaniljhjärtan tror jag att det får bli, ändå. Med gooood vaniljkräm i!

  Tack för en fin blogg, hittade hit alldeles nyligen tack vare Fredrik. Men nu blir jag kvar!

 19. Caroline

  Jag måste säga dammsugare, hembakta då såklart…. Fast frågan är om de räknas som bakverk eftersom de aldrig är i ugnen? Jaja, de är så goda så de förtjänar att hyllas även om det inte skulle räcka för att jag ska vinna boken 🙂

 20. Malin

  Vet inte ens om det får kallas för bakverk, ha ha, men det är min favorit i alla fall! Är barnsligt förtjust i chokladbollar!!
  Tack för en härlig och inspirerande blogg, skönt med någon som vågar dela med sig av kaos och inte bara fina ytor 🙂

 21. Anna

  Kakmonster som jag är så är det ett svårt val att bara välja ett bakverk. Men jag väljer ändå kanelbullar ( tillsammans med ett glas kall mjölk) mums 🙂

 22. Malin

  Jag har verkligen älskat Hela Sverige Bakar från första säsong, ett helt underbart program. Jag har inspirerats enorm av detta program, från att nästan aldrig baka till att ha flera olika sorter i frysen:) Skulle jag välja ett bakverk att äta för resten av mitt liv så skulle jag välja en vaniljbulle:)

 23. Jennifer Cc

  Vet inte varför men har alltid älskat maräng. Och lemoncurd är det näst bästa jag vet (efter gräddfil :P) så skulle lätt kunna säga Citron & Maräng paj! Åh nu rann det till i munnen!

 24. Ann-Louise

  Jag skulle välja knäckbakelsen. Den goda, sega biskvibottnen med härligt krämig grädde och det underbart krispigt, knäckiga mandelflarnet format som en korg över. Barndomsminne från de första kafébesöken 🙂

 25. Frida Andersson

  Jag läste ditt inlägg tidigt imorse och det första bakverk som jag tänkte på var kanelbullen. Hela dagen har jag funderat på detta och jag älskar verkligen en härligt, nybakad kanelbulle. Det kvittar vilken årstid det är, vilken tid på dygnet en kanelbulle är alltid gott!! Så fick jag och kunde jag äta kanelbullar resten av livet hade jag gjort det, med ett stort glas kall mjöl såklart!

 26. Camilla

  Naturligtvis en hembakt kanelbulle gjord på äkta smör och med mycket kardemumma. Med fyllning av smör, råsocker och mycket kanel och toppad med rostade mandel flarn.

 27. Sara Johansson

  åh det hade ju såklart blivit en chokladbiskvi! En som jag själv bakar. Använder mandelmjöl, socker och äggvita till botten och fyllningen blir en chokladtryffel. Lite Sara Bernhard 😉
  Satt oxå spänt igår och kollade och hejade på Alexandra! Och på dej förra året 🙂
  Din bakbok står i köket, signerad! Tänk att ha årets bakbok oxå!!! Waaaow!!!

 28. Sara

  Jag skulle helt klart välja en vanlig slät bulle, eller Gotlandsknut. Det låter kanske inte så exotiskt, men den fungerar i alla lägen. Nybakad med ett glas kall mjölk, delad med smör o ost på, och när den börjat bli torr så brer man smör på, strör över socker o kanel o sen in i ugnen. Mums!!

 29. Emelie

  Då skulle jag nog äta mormors hembakade bullar, dom är så saftiga och goda, mormors bullar = godaste i världen.

 30. Jenny

  Hallongrottor!! Mormors kanelbullar i all ära, men grottorna var det första jag frågade efter inför en födelsedag (eller vardag för den delen, haha). En enda hallongrotta o jag är tillbaka på lantstället och fiskande morföräldrar, mjöldränkta kök och helt underbara födelsedagar.

 31. Anna

  Åh… det var en svår fråga (älskar sötsaker för mycket 🙂 ) … men jag väljer kanelbullar och det ska såklart vara hembakade!

 32. Anna

  Kladdkaka är min stora favorit. Har en favorit där man smälter 70% chilichoklad ovanpå och strör lite jordnötter också, blir så gott med lite svag hetta och sälta. Och så ska den vara så där galet perfekt kladdig så det nästan fastnar på skeden så man nästan sitter där länge länge och njuter av kakan! Underbart!

 33. Emma Eriksson

  Jag skulle välja kladdkaka, det är min absoluta favorit! Sen är den ju så lätt att förändra bara genom att byta ut eller lägga till ingredienser. 😉

 34. Malou brushane

  Åh, min mammas ”hemliga kaka”! Som hon fick skriva på ett avtal för att få receptet till. Som denna kaka följt mig genom livet… Segaktig maräng, mjuk men med den där marängiga ytan och vaniljsmörkräm i mängder. Minns den nybakt. Minns den direkt från frysen för att man inte kunde vänta på att den tinade (men glöm inte ”pysa locket”). Hur hon gömde medicinen i dem. Kanske vågar jag en dag försöka baka den själv…

 35. Johanna W

  Lätt att jag skulle äta kladdkaka! En chokladig, kletig kaka som man kan variera i alla dess former och smaker. Kladdkaka forever!!!!

  1. Caroline

   God kväll Johanna!
   Du vann utlottningen av #Bakboken!!! Häääärligt!!!

   Maila mig din adress och vad du vill att Alexandra ska skriva i boken så kommer den till dig!

   Kraaaaaam!!!

 36. Lina

  Kladdkaka med kall lättvispad grädde skulle jag kunna behålla för resten av mitt liv. Sjukt enkelt allt baka och ingredienser som alltid finns hemma!

  / Lina

 37. Bea

  oj gud va svårt men kärleksmums e ju himla gott

  missade finalen och så klart när man loggar in på fb får man veta vem som vann så något gott att baka ur den skulle ju inte va helt fel som ”plåster” på såren för ja klickade in på fb. men siken tur de va min favorit som vann i år igen

 38. Lina

  Kladdkaka så där gudomligt ljuvlig som Christinas Ultimata Chokladkaka. Den skulle jag kunna leva på resten av mitt liv. Fast mina Kanelbullar är inte dumma de heller men jag älskar choklad så måste jag välja får det bli kladdkakan. 😉

 39. Pia

  Om jag fick äta bara ett bakverk livet ut skulle det blir kanelbullar, det är helt klart det bästa och godaste bakverket.

 40. Catarina

  Hej!
  Tack för en härlig blogg – otroligt inspirerande och glädjefylld!!
  Jag älskar drömtårta – en hederlig gammal goding :-)!
  Hälsningar Catarina

 41. Sandra R

  Jag väljer kanelbullen. Dels för att mina egna är urgoda (bakar mjölkfritt), men också för att alla andra gör dem på sitt sätt och därför blir det stor variation i både smak och utseende.

 42. Agneta

  Jag skulle välja något kanske lite fantasilöst men såååå gott som kanelbullar! Äkta svenska kanelbullar. För mig är det barndom, det är lycka, det är Sverge – helt enkelt bäst!

 43. Therese Kvarnlöf

  Hade jag kunnat baka wienerbröd så hade det varit mitt svar, men det blir nog kanelbullar som jag själv kan fylla frysen med 🙂

  Såg dig i Hela Sverige bakar men har nyss hittat din blogg, väldigt inspirerande för en som både älskar att baka och äta godsaker 🙂

 44. Johanna

  Jag skulle välja min farmors sockerkaka, det kanske inte låter som det roligaste men hennes sockerkaka är verkligen helt underbar. Den är så god att man blir alldeles glad när man äter den. Det är inte mycket som slår ens mor- och farföräldrars bakning! 😀

 45. annie hansson

  LUSSEBULLAR det är så sa*ans gott och jag äter det året om.. hade jag bara fått en lussebull så hade jag varit nöjd

  Kram kram ha en jätte spöklig halloween på er

 46. Katarina

  Först och främst – tack för en underbar blogg 🙂
  Svaret är enkelt – det skulle bli vaniljbullar, men kanske kan hitta någon ny favorit i bakboken om jag har turen att få en.

 47. Jennika

  Kladdkaka! Så gott och finns så många olika sätt att piffa till den i kak-format eller i muffinsformat. Har precis haft tentavecka där jag bakade kladdmuffins med fyllning av jordnötssmörs-röra (jordnötssmör, lite sirap, lite salt och vaniljsocker) för att öka plugg-energin. Det blir lite som det underbara godiset Reese’s Peanut Butter Cups. Mmmmm! Gott!

 48. Ida

  Jag kör med lite hybris och säger mina nutellamuffins (dock kan jag inte ta åt mig äran för receptet…men ändå!). Supergoda och alldeles lagom, dock behöver man hantera dem med varsamhet då det finns en hög risk för att de skapar diverse fejder när omgivning upptäcker att de börjar ta slut. När jag har bjudit på dessa på mitt jobb har jag blivit nedjagad av alla möjliga i veckor efteråt då de velat ha receptet. För tillfället har jag även en gravid syster som tjatat om dessa under några veckor nu, så i helgen blir det till att baka ett lass. Våga reta upp en gravid kvinna med muffins-cravings lixom!

 49. Alexandra

  Om jag fick äta ett bakverk varje dag för resten av mitt liv skulle jag välja Napoleonbakelsen. Så galet god med sött och lite syrligt blandat med krasiga bottnar och grädde. Hallå, urgott ju!

 50. j

  Jag hade helt klart valt vanlijbullen. Varianten som jag gör av vetedeg o så en fyllning av mjukrört margarin, florsocker o vaniljsocker. Givetvis bakad på havremjölk då det blir extra saftigt o fler kan äta de (mjölkfritt margarin oxå), rullas ihop som en kanelbulle o penslas med havremjölk. ibland toppade med pärlsocker ibland naturella.

 51. Gülay

  Hej
  Sen när du delade med dig chokladpaj med kola har den blivit en STOR favorit hos oss. Jag tar även salta jordnötter i kolasåsen. Jag är en stor chokladälskare. Så är det något jag får äta resten av mitt liv säger jag chokladpaj med kola,för den är gudagott!

 52. Johanna

  Hemgjorda skorpor! Morgon, middag, kväll. Finns inget bättre än riktigt knapriga och spröda skorpor som gör en tvungen att dammsuga hela soffan efter man ätit en. Knepet är att, förutom jäst, även ha 1 tsk hjortronsalt i 🙂

 53. Anna Wallenberg

  Jag skulle nog kunna äta Milano pinne om den räknas in som bakverk, den har allt från frasigt till krämigt. Jag har älskat denna kaka sen jag ” provade” den när jag var ca 15år, är nu 44år o tröttnar inte på detta underverk.

 54. Julia Bränholm

  Det måste bli wienerbröd! En perfekt kombo av frasigt, kladdigt, smörigt och sött med härligt krispig glasyr som knäcker till när man sätter tänderna i det. mmmm, det får nog bli wienerbröd till lunch idag. 🙂

 55. Mathilda Forssbeck

  Helt klart paj eller kärleksmums! För det är ju så gott! För paj finns två av sakerna jag älskar mest! Deg och bär..! Och kärleksmums för alltså glasyren med kokos! Och sedan den goda kakan med! Jag ÄLSKAR det. Om jag inte vinner så måste jag önska mig två bakböcker!. Din och Alexandras!

 56. Joanna

  Lätt som en plätt. SEMLA!
  Jag skulle vilja se dig hitta på en julsemla, du är så himla härlig o uppfinningsrik och det skulle vara kul att duka fram en julsemla på julafton till gästerna.

 57. Annika Andersson

  Min favoritkaka sedan jag var barn var farmors bondkakor. Ingen kunde baka dom lika goda som hon gjorde. Nu är det snart 10 år sedan hon dog och det är nog 15 år sedan hon bakade kakor.
  Så får jag önska mig en kaka resten av livet så är det hennes hembakade bondkakor.

 58. Melanie

  Men ååh va svårt, jag som har beslutsångest deluxe! Om jag måste välja nåt så skulle det nog bli min favoritbakelse alla tiders, en Napoleonbakelse. Jag ryser när jag tänker på den lena grädden, den frasiga degen, den söta aprikosmarmeladen och det underbart goda hallontäcket! Hhhmmmm….

 59. Stina

  Hej! Älskar att se Hela Sverige bakar! Har sett alla säsonger då jag själv tycker om att baka. Har många bakverk som jag gillar, men om jag måste välja får det bli morotskaka.
  Den älskar hela familjen och jag gör den i långpanna, lite kanel ovanpå och sen en frosting och kokos. Tack för en underbar sida!

 60. Madelen

  Alltså, svaret är ju kanelbulle. Finns inget som slår en nybakad kanelbulle. Doften för dig tillbaka till barndomens trygga vrå innan du hinner förstå vad som händer. Finns ingen som inte tycker om en bulle. Finns ingen som inte blir glad av en bulle. Finns ingen som kan bryta isar som en bulle. Finns inget sätt att göra arbetsdagen så effektiv och positiv som att bjuda kollegorna på en bulle. Men. Det ska vara en god och kladdig bulle med mycket fyllning! Jag blandar smör med kanel, socker och vaniljsocker och brer ut det på degen. Alldeles alldeles underbart gott!

Comments are closed.