Förberedelser inför veckan – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Förberedelser inför veckan

Vi kom precis hem från en middag hos mamma, mätta med trinda bukar.
Melwin och Milou sover och jag har satt fart med att förbereda inför en fullspäckad vecka med en massa roliga grejer!

Imorgon ska jag massera på dan, sen åker jag direkt till Nynäsgården i Nynäshamn för att hålla i en till bakkurs. Biskvier står på schemat, gottgottigottgott! Ni får recept här imorgon 🙂

Tisdag, onsdag och torsdag står jag och bakar på Stockholmsmässan hela dagarna. Nej, det är inte en mässa om bakning utan det är en mässa som handlar om skydd! Polisen, brandkåren, massa larmfirmor mm ställer ut och informerar och jag har en hel monter uppbyggd till mig med ugn och hela faderullan 🙂 Jag kan omöjligt baka till 14.000 pers men mitt mission är att stå och vara go och glad kexchoklad och baka så ugnarna glöder och bjuda dom som hinner roffa åt sig! Härligt! Jag kommer även att signera min bok. Jag står i BYA’s monter. Dom utbildar bla väktare, eller rättare sagt “bakar Sveriges bästa väktare”..hehe..

Och, det bästa, på fredag åker jag och Tobbe till Barcelona! Iiiiiiiiih!!! Jag längtar efter att komma bort en stund och bara äta gott utan att avbrytas av att en unge flyger av stolen, spottar mat på golvet eller babblar så öronen trillar av! Strosa runt och prata i lugn och ro i vår egna takt och slinka in på nån härlig uteservering och ta ett glas vin, ååååh, myyyyys! Vi har aldrig åkt iväg en weekend ensamma förut så det är verkligen på tiden ❤️

Vi kommer hem sent på söndag kväll/natt och ungarna bor hos mamma. Det blir superbra!

Jag har precis stängt av ugnen och tagit ut testplåten av biskvibottnar. Det är trevligt om receptet stämmer när man har kurs 😉

IMG_1155.JPG
Testade att grädda 4 plåtar samtidigt med varmluft och jag behövde bara vrida plåtarna efter halva tiden så det funkade bra. Finns inte så många ugnar på plats imorgon så vi måste tjoffa ihop fler plåtar per gräddning.

Här är lite bilder från förra kursen då det bakades cupcakes med valfri smak och tävling i dekoration på slutet!

IMG_9856.JPG
En riktigt rolig eftermiddag!

IMG_9857.JPG
En del av deltagarna hade aldrig bakat men det blev så bra så!

IMG_9859.JPG
Full koncentration.

IMG_9860.JPG
Jag visade några olika spritstekniker innan tävlingen drog igång.

IMG_9869.JPG
Alla olika små mästerverk i för bedömningen. Såååå skönt att vara den som inte blir bedömd för en gångs skull, hahaha!

IMG_9870.JPG
Vinnarna!

IMG_9871.JPG
Äran och min bok var priset.

IMG_9872.JPG
Hela härliga gänget! Hoppas morgondagens gäng är lika glada och mysiga!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.