Älska att baka

Solrosbollar

Dom här små bröden är perfekta att ha ett gäng av i frysen. Dom går åt snabbt både till frukost och mellis. Jag gör alltid dubbel sats.

IMG_1109.JPG
Antal: ca 25 st

20g ekologisk jäst
7 dl vatten
2 ägg
1 msk salt
1.5 dl mörk bröd sirap
1.3 kg rågsikt
1 dl krossade linfrön
3 dl solroskärnor

1. Ljumma vattnet och lös jästen.

2. Tillsätt alla övriga ingredienser men tillsätt mjölet lite i sänder så inte degen blir för mjölstinn. Jobba degen tills den släpper bunkens kanter och känns smidig, jämn och fin. Jämna till degen och för den rund, täck över med plastfilm. Jäs till dubbel storlek ca 2 timmar.

3. Dela degen i 25 bitar och gör bollar, placera på plåt. Strö över lite mjöl på toppen. Jäs igen tills bollen stunsar tillbaka när du petar till den med fingret, ca 2 timmar.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min i 225 graders värme tills dom fått en gyllenbrun fin färg. Svalna på galler.

Tips!
Släng i en näve russin i degen!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.