Havrebollar – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Havrebollar

Jag fick en förfrågan om recept på havrebollar härom veckan och nu har jag testat, lagt till, tagit bort och jag tycker dom smakar riktigt riktigt härligt! Tricket är att vispa degen länge, typ 10 min så den blir fluffig och krämig! Enjoy! Välj 100% rena havregryn så blir dom helt glutenfria!

20140706-171631-62191687.jpg
Ca 25 st

250g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk grädde
1/2 msk kakao
1/2 dl kaffe
1/2 tsk salt
9 dl havregryn

2 dl kokosflingor

1. Vispa smör, socker och vaniljsocker på hög effekt i minst 5 min tills det har blivit fluffigt och ljust.

2. Blanda resten av ingredienserna och tillsätt. Vispa 5 min till på hög effekt. Smeten blir rätt kladdig så ställ in bunken i kylen nån timme och forma sen bollar och rulla i kokos.

Gottgottigottgott!

P.s Går utmärkt att frysa in!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lena

  Serverades dessa hos min goda vän LInn! Himmelska! Hon hade lagt till ytterligare 2,5 msk med kakao för att få fram en oerhört god chokladbollsversion! Ett starkt tips till den som älskar chokladbollar! Bakade dessa till min dotters kalas innan jul och dom var en stor hit!

  1. Caroline
   Caroline

   Do it Christine!
   Samma här! Såååå länge sen jag gjorde dom! När jag var liten och bakade med O´boy i, hahaha!
   Smacka ihop ikväll vettja!

 2. Annika

  Smarrigt, ska provas! 🙂
  Jag antar att det är kokt, kallt kaffe och inte pulver som menas, eller?

  Ha en fin dag!

  1. Carro

   Hej Annika!
   Jag hade ljummet kokt kaffe rätt ner i smeten. Dom blev himla härliga! Precis så som jag kommer ihåg dom från när man gick på cafe som liten och fick en havreboll med Fanta 🙂

Comments are closed.