Sandwichglassar! – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Sandwichglassar!

Jag har några favoriter i glassboxen och den här är absolut en av dom! Jag ville så gärna få fram ett recept som smakade så likt som möjligt och jag är nöjd! Det finns iallafall inte en enda glass kvar hör hemma och jag kan inte skylla på barnen..

20140630-201032-72632355.jpg
10 st

Kexen:
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk salt

Glassen:
4 dl grädde
2 dl mjölk
1 vaniljstång
1 msk glukossirap
4 äggulor
1 dl socker

Kexen:
1. Vispa smör och socker fluffigt och vispa sen i ägg och vaniljsocker.

2. Blanda mjöl, kakao och salt och sikta ner i smeten. Blanda snabbt ihop till en smidig deg och plasta in. Kyl nån timme så degen sätter sig.

3. Kavla ut degen på mjölad bänk. Dela upp degen i 2 delar och kavla 1 dm breda remsor. Lite lättare att dela då.
Skär ut rektangulära kakor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör små hål i varje kaka.

4. Grädda i 180 grader i 10-15 min beroende på ugn. Dom ska ju vara lite mjuka så ta hellre ut dom för tidigt än för sent så dom blir hårda!
Svalna på plåten.

Glassen:
1. Sjud grädde, mjölk, urskrapad vaniljstång och glukossirap i några minuter. Låt svalna något och sila bort vaniljstången.

2. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa ihop med vaniljgrädden i kastrullen och sjud sakta under omrörning i ca 10-15 minuter tills det har tjocknat och blivit krämigt. Låt svalna helt i kylen med plastfilm direkt på ytan.

3. Kör massan i glassmaskin till en härlig konsistens. Täck en rektangulär form med plastfilm och bred ut glassen till ca 2 cm tjocklek. Frys.

Montera:
Skär ut raktangulära bitar av glassen och lägg mellan två kex. Släng in i frysen nån halvtimme så dom sätter sig. Tag fram och gapa stort!

Såååå gott! Gör dubbel sats och fyll frysen till sommarens varma dagar (eller regniga under mysfilten;)

P.s Orkar ni inte göra egen glass så skär skivor av färdig och tryck emellan!

20140630-203012-73812620.jpg
Degen är ganska lös för att kexen ska bli mjuka och härliga så kavla snabbt!

20140630-203134-73894202.jpg
Jag använde en grillpinne för att göra hål med.

20140630-203502-74102494.jpg
Så gott så gott!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katrin

    Wow, vilket recept! Mina kex blev nog lite väl krispiga – kanske mjuknar de något efter frysen. Men smaken – tom bättre än GBs! Så grym du är! Inte sista gången jag gör dessa godingar. Tack!!

  2. games xbox one

    This is the perfect web site for anyone who wishes to find out about this topic.
    You realize so much its almost tough to argue with you (not that I really would want to…HaHa).
    You definitely put a fresh spin on a topic which has been written about for decades.
    Wonderful stuff, just great!

  3. ruki

    kan man ha vanlig sirap? lr vad är det för skillnad på glukossirap? vill absolut testa det här
    tack för en super blogg.

    1. Carro

      Du kan ta vanlig sirap! Glukossirapen gör att glassen inte kristalliserar sig!

      Lycka till och tack för att du läser min blogg! 🙂

  4. Maria

    Omfg. Det gör inget att de (mina alltså) inte ser riktigt kloka ut (ev för lös deg), degen, DEGEN!!! Blir nog inga kakor, kommer äta upp resten av dege direkt från bakbordet!

    1. Carro

      HAHAHAHA!!! Så degen räckte inte till kexen? 🙂 🙂
      Den är ganska läs men inte så lös att den inte går att kavla, då får du kyla den längre eller väga mjölet istället för att måtta 🙂 Hahaha, jag brukar också norpa av degen!

  5. cod mw3 crack skidrow

    Hi there! This is kind of off topic but I need some help
    from an established blog. Is it very difficult to set up
    your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.

    I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start.
    Do you have any points or suggestions? Many thanks

  6. Helen

    Hej där.
    Idag blir det denna bakningen till dottern. Dock så kommer jag att göra om den då hon är glutenintolerant. Men tack ändå för grundreceptet.

    Ha en riktigt bra dag.

  7. dental implants prices usa

    A motivating discussion is worth comment. There’s
    no doubt that that you should write more on this issue, it may not be a
    taboo matter but typically people do not discuss such
    topics. To the next! Best wishes!!

  8. Erica

    Tack för receptet, måste testa detta för denna är min favvoglass!!
    Har en liten mat och bakblogg som du gärna får kika in på.
    http://www.ericasmeny.blogg.se , den har även en fb sida, ericasmeny. Instagram heter jag ericagh66 så du är välkommen att titta in, skulle bli glad för ett besök.
    Kram på dig//Erica

Comments are closed.