Älska att baka

Autolys och Kattmetoden!

Nu så! Här kommer min första lilla film som jag spelade in häromkvällen! Tjihoooo!

Det kommer fler filmer framöver på bl.a spritsskola, snurra bullar, mm. Har ni några önskemål så skrik till för jag vill ha tips!

Det var inte så lätt att få till en bra vinkel på filmningen men hoppas att ni ser ganska tydligt ändå!

Varsågoda!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Marie

  Tack för informativ film! Det blir verkligen ett härligt bröd. Fantastiskt gott, och så enkelt. Hade visst gjort ungefär rätt med kattmetoden, efter dina skriftliga instruktioner. Men ska nog prova med liter kraft i rörelsen nästa gång, som det ser ut som att du gör.

 2. Emma

  Kanonbra film! Exakt vad jag ville se. Mina bröd blir alldeles för kompakta och jag ser nu att det måste bero på att jag har för mkt mjöl i degen. Mina degar är alltid mer kompakta än sådär.
  Nytt försök med rätt mjölmängd! Jag ska testa med hälften durumvete som du la upp häromdagen. Det såg himmelskt ut!

  1. Carro

   Vad kul! Första felet man hör är oftast att man tar för mycket mjöl! Hellre en lös deg som får gräddas med stöd (form, gryta) än ett mjölstinnt som torkar snabbt!

 3. Nina

  Hej Caroline! Roligt att få se dig mer rörlig nu när du inte finns på tv. Följde hela serien och har sett pm igen på massa avsnitt via tv4play – så jäkla mysigt bakprogram! 🙂 Din blogg besöker jag varje dag, jag är inte grym på att baka men det är ju så kul!

  Nu har jag en fråga, skulle du kunna lägga upp ett recept på ett par riktigt goda havrebollar, såna ljusa man kan köpa från Delicato. Vill så gärna baka egna men hittar inget ordentligt recept av någon så därför chansar jag med dig!

  Ha det bra 🙂 Kram från mig

  1. Carro

   Men hej Nina!
   Alltså, jag älskar såna här meddelanden! Haha, inte bara för att du hejade på mig i tävlingen utan även för att få små missions att baka!
   Vet du, jag ska testa lite hemma och återkomma med ett härligt recept, promise! Jag lägger till det här på min lista över ”to Do” bakverk!

   Kram och tack för härligt värmande ord!

 4. Emelie

  Kan du inte visa hur din surdeg ser ut om du skulle göra den från grunden? Jag provade o göra två olika, en med rågmjöl (som Sebastiens recept) och en med vanligt mjöl. Jag fick dock inte till den alls, den började inte bubbla och luktade surt som ättika o skar sig.. Så ja gav upp o hällde bort skiten.. Blev illamående av lukten. 🙁

  1. Carro

   Hmm, konstigt! Vispade du ihop mjöl och vatten när du startade surdegen så det kom in luft? Var konsistensen som tjock pannkakssmet? Ställde du den i rumstemperatur? Använde du ljummet vatten och ekologiskt mjöl?
   Många frågor, hehe, men jag vill verkligen att det ska funka för dig! Återkom!

   1. Emelie

    Tack för svar! 🙂 Nej det gjorde jag nog inte, tog bara en slickepott och rörde ihop det. Den var tjock som pannkakssmet och stod i vårt vardagsrum med en plastfolie över 🙂 Tog ICA:s Vetemjöl special och värmde upp vattnet och lät det svalna till runt 40 grader (tänkte typ att ja inte ville ha bakterier med från varmt vatten) så de kan kanske ha nåt o göra med 🙂 Men jag ska garanterat prova igen och då ska jag även ha en glasburk med tillslutande lock! 🙂 Men ska man ha det lite öppet så det kommer in luft eller ska man inte ha det så? 🙂 Tack för svar som sagt! 🙂

    1. Carro

     Vetemjöl Special är ett hårt raffinerat mjöl som är så rent som det bara går. Jästsvamparna vill ha lite ”skit” att äta av. Köp gärna ett ekologiskt mjöl och blanda även i en liten dos grövre mjöl såsom rågmjöl eller graham, då får dom ännu mer käk och stormtrivs. När jästsvamparna äter och frodas, då bildas gas och surdegen bubblar!

     Lycka till nu!

     Yes, tätt lock!

Comments are closed.