Älska att baka

SOMMARBAKELSE

br />
20140607-134616-49576198.jpg
ca 50 små

Chokladbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1 dl flagad mandel

Vaniljbotten:
4 ägg
2 dl strösocker
1/2 dl mjölk
2.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver

Chokladfyllning:
5 dl grädde
1 dl kakao
1 dl strösocker

Marängsmörkräm med jordgubbssmak:

150g jordgubbar
3 äggvitor
3 dl strösocker
300g rumsvarmt smör
Skal från en citron

Dekorering:
1/2 L jordgubbar
Florsocker

1. Chokladbotten:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll ner mjölken och rör om. Blanda alla torra ingredienser och sila ner i smeten. Blanda om med stora luftiga tag. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten. Strö över flagad mandel. Grädda i 200 grader i 10 min. Skär loss runt kanterna och skälp upp kakan på ett bakplåtspapper på bänken. Svalna mellan papperna.

2. Vaniljbotten:
Gör på samma sätt som ovan.

3. Chokladfyllning:
Blanda grädde, socker och kakao slarvigt i en bunke. Ställ i kylen i 15 min. Vispa upp till fluff.

4. Marängsmörkrämen:
Mixa jordgubbarna fint och passera genom en sil så du får en helt slät puré. Låt purén stå framme i rumstemperatur.
Vispa äggvitor och socker för hand i en rostfri skål över ett vattenbad.
Dra av från plattan när sockret har smält helt.
Vispa nu med elvisp eller assistent tills det är vitt och fluffigt, ca 10 min på hög effekt.
När den har svalnat nästan helt, vispa sakta och tillsätt smöret i omgångar.
Fortsätt vispa sakta tills krämen svalnat helt.
Häll i jordgubbspuren och citronskalen i omgångar och vispa försiktigt ihop tills du får en jämn och fluffig frosting.

5. Montering:
Skär båda bottnarna i små rutor, ca 50 st. Spritsa chokladfyllning på chokladbottnen, lägg på vaniljbotten, spritsa marängsmörkräm på och dekorera med fint skurna jordgubbar. Pudra över florsocker!<

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Ser ju faktiskt väldigt mumsigt ut! Skrev du inte för ett tag sen om en midsommartårta som du hade gjort för nån tidning? Kan vi inte snart få kika på receptet så vi hinner träna innan midsommar?

Comments are closed.