Älska att baka

Chocolate Mud Cake

Jag ääääääääälskar choklad! Choklad, choklad, choklad och ännu mer choklad ska det va! Här har ni den. En rejäl jädra härlig chokladbomb. Saftig, tung….kärlek. Just det! Den är dessutom glutenfri! Bra va!

20140529-183334-66814827.jpg

250g smör
200g mörk choklad
3 dl starkt kaffe
4.5 dl strösocker
3 dl glutenfri mix
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk salt
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt

Glasyr:
1.5 dl vatten
1 dl brun farin strösocker
200g smör
350g mörk choklad

1. Smält ihop smör, choklad och kaffe.

2. Tillsätt sockret och rör tills det lösts.

3. Blanda glutenfri mix, bakpulver, kakao och salt och sikta ner i smeten. Blanda så det blir jämnt.

4. Knäck i äggen och tillsätt vaniljextrakt, rör om.

5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform på 24 cm, smörj med smör och häll i smeten.

6. Grädda i 45 min i 180 grader. Låt svalna i formen.

7. Glasyr:
Smält ihop vatten, socker och smör i en kastrull. När det börjat bubbla, dra av från värmen. Tillsätt hackad choklad och låt stå i 1-3 timmar. Rör om var 30:e minut tills glasyren tjocknat fint. Häll över kakan och servera efter nån halvtimme när den satt sig lite till!

Va? Mäktig? Japp! 🙂

20140530-075415-28455654.jpg
Vaniljextrakt finns i nästan alla mataffärer!

20140530-075518-28518889.jpg
Häll glasyren sakta rätt ner i mitten på kakan så det fördelar sig jämnt.

20140530-075711-28631801.jpg
Hjälp till lite för att täcka kanterna helt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sophie

    Vet inte vad som hände men min fråga försvann i mitt inlägg, ok försöker igen!
    Om man inte vill använda glutenfri mix, kan man byta ut det mot något av nötmjölen?
    Mvh Sophie

    1. Carro

      Hej Sophie!
      Jag tror absolut att det skulle funka finfint att byta ut den glutenfria mixen mot typ mandelmjöl. Men jag skulle nog tillsätta en dl potatismjöl eller rismjöl också. 2 dl mandelmjöl och 1 dl potatis/rismjöl!
      Då binder den ihop lite bättre och blir inte lika smulig som med endast mandelmjöl.

      Hör gärna av dig om hur den blev! Lycka till!

    1. Carro

      Hej Maria!
      Det går jättebra att frysa kakan! Min har stått i kylen över natten och den var ännu godare idag! Men frys du din, antingen utan glasyr eller med. Fryser du med glasyr får du väl jämna till den lite när du tagit bort plasten bara!
      🙂

Comments are closed.