Morotsbröd med hasselnötter – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Annons

Morotsbröd med hasselnötter

Fibrer, bra fetter, mineraler och vitaminer. Jag tycker att bröd har fått oförtjänt dåligt rykte senaste tiden med alla förbannade dieter. Så, varsågoda, här har ni ett riktigt smakrikt och mustigt bröd!
20140507-173133.jpg

2 bröd

30g blå jäst
1/2 dl neutral olja
4 dl havremjölk
1/2 dl mörk brödsirap
2 finrivna morötter
5 dl fint rågmjöl
6 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 dl hasselnötter

1. Blanda alla ingredienser förutom salt och nötter. Jobba i maskin i 10 min.

2. Tillsätt salt och nötter och jobba 4 min till. Jäs övertäckt i 90 min.

3. Dela degen i två delar och forma till limpor eller gör som jag, lägg dom i jäskorgar. Jäs övertäckt i 60 min.

4. Stjälp ut dom ur korgarna på en plåt och grädda i 200 grader, nedre delen av ugnen i ca 30 min.

20140507-164226.jpg
Färdigjästa och redo att gräddas!

20140507-164303.jpg
Stjälp upp bröden på plåten. Fina mönster va!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.
Annons