Optimisten – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Annons

Optimisten

God morgon god morgon!
Idag masserar jag i Kista. Jag har fått en utmaning från en härlig kvinna som jobbar här. Att baka en äppelkaka med mycket kardemumma som smakar lika härligt som en kaka hon fick på ett café för några veckor sedan!

Så igår kväll satte jag igång och började mixtra med en smet som förhoppningsvis skulle smaka som hon önskade. Skjuts i i ugnen medans jag knatade runt i huset och fixade med tvätten och förberedde ungarnas kläder inför nästa dag osv.
Jag kikade in i ugnen efter 35 min då den borde närma sig färdiggräddad och kakan var bara smet. Vad f-n!!! Då ser jag att min lilla böngrodd Milou hade vridit ner värmen då den stod på 50 grader. Inte konstigt att det inte hände nåt. Ingenting gräddas i fisvärme. En liten kupp från småfolket innan läggdags. Jag testade att höja upp värmen och grädda klart den men det blev bara konstigt. Liksom torr och ful på ytan och slemmiga mosäpplen inuti. Klockan började närma sig 23.30 då jag slängde alltihop och var sjukt arg när jag gick och la mig.

I morse fick jag ett sånt där jäkla ryck som bara nån med ADHD kan få. Jag kollade på klockan och tänkte att äh, jag hinner sno ihop den igen! Jag smällde ihop samma recept fast creme fraîchen var slut så jag tog gräddfil istället. Kakan tog 45 min så jag var tvungen att köra fram bilen och sätta fast ungarna och stå kvar i köket, med jacka och skor och invänta en fin gräddningsfärg. Milou fick en flaska vatten som hon snuttade på och Melwin fick lyssna på musik. Det blir alltid då här för mig. Stress och allt i sista sekund!

Jaja, nu är jag på plats. Massagebänken uppfälld, handdukarna på plats och….på bänken bredvid står en äppelkaka som osar kardemumma. Jag har faktiskt ingen aning om den smakar bra men den doftar fantastiskt! Skam den som ger sig…

Jag ska provsmaka den på lunchen och om den får godkäntstämpel i rumpan så kommer receptet i eftermiddag!

Hej hopp!

;

20140401-102942.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons