Älska att baka

Kladdkakecupcakes med hallonfrosting

Idag ska vi iväg på barnkalas till syssling som fyller 5. Jag bakar gärna och tar med mig nåt, jag letar ju alltid anledningar att baka, hehe.

Små gulliga cupcakes är alltid uppskattat bland kidsen. Dessa är dessutom glutenfria, bra bra.

20140316-140711.jpg
Ca 30 st

100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl glutenfri mix
4 msk kakao
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Frosting:
200g hallon
2 dl grädde
200g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl florsocker

20140316-135228.jpg
1. Smält smöret och låt svalna.

20140316-135331.jpg
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

20140316-135521.jpg
3. Tillsätt smöret.

20140316-135647.jpg
4. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.

20140316-135746.jpg
5. Blanda med stora luftiga tag.

20140316-135848.jpg
6. Fördela smeten i formarna till hälften. Dom reser sig mycket i ugnen.

20140316-135954.jpg
7. Grädda ca 10 min i 200 grader.
Svalna.

Frosting:

20140316-140142.jpg
1. Koka upp hallonen, mixa och passera så fröna försvinner. Svalna.

20140316-140348.jpg
2. Rör ihop philadelphiaost, vaniljsocker, florsocker och hallonpuren.

20140316-140508.jpg
4. Vispa i grädden med cream cheese blandningen. Tillsätt lite i taget och vispa upp till spritskonsistens. Dekorera!

20140316-140819.jpg
Dom här fina kartongerna kommer från Cake & Design! Jättebra att frakta stadigt i.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Miranda

    Hej! Lika underbara bakelser som vanligt på din blogg! Jag undrar om hur det är mängd-mässigt att byta ut mjöl till glutenfri mix eller tvärtom? Har bara vanligt mjöl hemma och dessa cupcakes såg ju bara gudomligt goda ut! 😀

    1. Carro

      Hej Miranda och tack!

      När jag bakar med Glutenfri mix så tar jag alltid lite mer än med vanligt mjöl.
      Eftersom du vill byta åt andra hållet nu så skulle jag ta ca 2 dl vetemjöl istället för 3 dl Glutenfri mix!

      Lycka till!

      1. Miranda

        Då förstår jag, bra att veta när man vill skifta åt de olika hållen med dina och andras recept 🙂 Ha en trevlig helg! 🙂

  2. Marsen

    Vart har du köpt den du trycker ut smeten med? Är trött på att kleta med skedar och få smet överallt

    1. Caroline

      Hej!
      Jag har en sprits från Leuke men vet du vad, den är inge bra!
      När man klämmer ut det sista från den så läcker den från locket även om det man spritsar inte är hårt.
      jag skulle tipsa om att lägga all smet i en vanlig fryspåse och klippa ett litet hål i ena hörnan och fylla formarna med. myyyyycket bättre!

      Lycka till med bakningen och hör av dig om du vill bolla fler ideer!

      Kram!

  3. Bakälskaren!:)

    Hej Caroline!
    Jag är 15 år och älskar att baka, det är livet! Nästa vecka ska jag ha kalas och jag undrar om du har något bra tips på en god, somrig och ändå annorlunda tårta? Jag är heltokig i rosa och älskar, ääälskar choklad!:)
    Du var grym på hela Sverige bakar!

    1. Caroline

      Hej Bakälskaren!

      Vad härligt att du också älskar att baka!
      Vet du vad jag skulle baka om jag vore dig!
      Kolla min chokladtårta med spritsade rosor på. Baka bottnarna, gör halva fyllningen och bred på alla bottnar och så gör du den rosa hallonfrostingen som jag gjorde på kladdkakecupcakesen i förrgår! Spritsa rosor med en!

      Den kommer bli sååååå god, promise!

      Kram!

Comments are closed.