Älska att baka

Hmm, vilken ska jag satsa på?

Jag har en Ankarsrum köksassistent hemma. Den är bra och jag använder den jättemycket men det är en sak med den som irreterade mig varje gång jag använder den funktionen. När man ska vispa nåt så måste man byta bunke till en som har en pinne i mitten där vispen jobbar ifrån. Alltså, vispen jobbar underifrån istället för ovanifrån. Heldumt! För om man tex vispar ägg och socker pösigt till en tårtbotten så måste man skopa över all fluffig smet till en annan bunke utan pinne i mitten för att sen kunna vända ner de torra ingredienserna med luftiga tag så det i te pyser ihop!

Så, jag måste ju bara köpa en ny maskin hör ni ju, hehe… Kitchen Aid är ju bara bäst. Finns ingen maskin som kommer upp i den kvalitén och funktionen som jag vet. Då kommer nästa fråga. Vilken ska jag satsa på? Kitchen Aid Artisan eller Kitchen Aid PRO med större bunke och kraftfullare motor?

Jag tänker och vrider och vänder på mig så det knakar, baknöööörd som jag är. I Artisan kan man inte köra dubbla degar…men frågan är om jag kanske har mer användning för en sån ändå…jag gillar ju ändå att knåda för hand.. Jaja, om jag bestämmer mig för PRO så måste jag ändå vänta eller beställa från utlandet för det finns bara svart, vit, silver och röd i Sverige än så länge. Jag vill ha nån cool färg!
Hihi, det här är ett otroligt härligt problem!

20140226-221553.jpgAnkarsrum

20140226-221640.jpgKitchen Aid Artisan, härligaste färgen!

20140226-221602.jpg
Kitchen Aid PRO, en rejäl pjäs

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Bara nyfiken på om det blivit nån ny maskin än?

    Jag är lite inne på att köpa en ankarsrum nu istället för en kitchenaid. Jag stör mig väldigt mycket nu på att min bunke är för liten (har en Bosch nu), och den är 3,9 liter. Kitchen aid är ju på 4,25 så jag tror jag skulle tycka den var för liten med. Och den större kitchen aid är för dyr för mig.
    Tror dessutom sällan jag skulle vilja använda vispfunktionen då det är lättare att bara använda en elvisp (så gör jag smeter nu…). 🙂

    1. Carro

      Hej igen!
      Jag tänkte faktiskt beställa en PRO ikväll,hehe… En dyr fin present till mig själv!
      Ankarsrum är bra så kör på den! Degbunken är stor och rejäl!
      Hör av dig om vilken det blir för dig!

      Kram!

  2. Cissi

    Jag har inte haft min artisan så länge så jag ska nog prova att vispa lite till och hoppas att det fungerar bättre. Brukar mest använda en slags visp från Tupperware när jag vispar grädde, den gör jobbet på ca 30 sek, med handkraft dock:)
    Jag valde den ljusa turkosa för jag älskar turkos och har tom turkost glasmosaik i köket, men hade velat ha en ljusrosa men den var ju 1000 kr dyrare och det var lite väl tyckte jag.

  3. Monica

    Jag har en artisan som jag haft i 6 år nu och jag vispar grädde i den utan problem. Dock vispar jag minst 3 dl varje gång. Det enda negativa är storleken på bunken, jag tänkte innan jag köpte den, att om jag ska baka strörre satser tar jag fram min stora assistent….gissa vilken man använder mest, den som står på köksbänken (artisanen) eller den som står i skåpet 😉 jag skulle välja den större i dag om jag skulle köpa ny.

  4. Caroline

    Vad härlig du är Lina! Jag kör på en knallig färg så den matchar min bok =)
    Jag justerade vispen på Herkules men det var bara avståndet till botten, inte ut till sidorna. Hoppas din funkar bättre för då är det en bra maskin!
    Ja, nu jädrar blir det bakning så det står härliga till!

    Rocka loss i köket nu!

    1. Lina

      Tack! Och du är rätt härlig själv. Gillar din stil, härlig o full av energi! Och vilken tur att jag valde en vit då den också matchar din bok. (Hemlis: jag hade nog helst velat haft en turkos, underbar färg, jag med men maken skulle nog inte hålla med så det fick bli en vit. 😛 ) 😉 Det blir nog nåt ur din bok imorgon också hoppas jag. Vi får rocka loss i varsitt kök, det är ju trots allt fredag imorgon. Fast ikväll ska jag sy o titta på Hela England bakar MasterClass i 7:an. Ha det bäst!

  5. Lina

    Men då tycker jag inte du ska tveka. Kör hårt på Turkos! Och det där med vispningen, har inte provat det ännu i min, men om det är att den inte kommer åt såg jag i bruksanvisningen att man kan justera vispen så den kommer åt bättre. Så är det bara det det hänger på. Du är klart värd en maskin du vet du kommer gilla. Du bakar tonvis mer än mig fastän jag räknar med att baka mer och mer vad det lider.

    Och det är väl inte säkert Pro ens kommer till Sverige i fler färger? Det är säkert Artisan som säljer bäst här och tveksamt om de tar in Pro i fler färger då. Lycka till med ditt val. Och njut sen av ny rolig maskin. Det gör jag. 😉

  6. Carro

    Hehe, jag vet Lina, jag kanske tröttnar på färgen, har tänkt samma sak, men jag är alltid så praktisk och nu kände jag för att va lite spontan och rocka loss med en knallturkos! Tröttnar jag så säljer jag den =) Äh, vi får se vad det blir…

    Åh vad härligt att baka bröd! Lycka till!

  7. Lina

    Den blå(kanske är den turkos o min skärm visar annan färg) Artisanen är jättefin. Men med tanke på hur länge du kommer att ha den ska du kanske fråga dig om du kommer att tycka lika mycket om den färgen om 10 år eller så?

    Håller med Annika också. Om du ändå har Ankarsrum’en kvar kan du köra stora degar i den. Så du kanske inte behöver vänta på en Pro iaf. 😉 Imorgon ska jag baka matbröd i min nya som du tipsade mig om. Ser fram emot det! Lycka till med ditt val.

  8. Cissi

    Jag har en artisan ( bara ägt den några veckor) men upptäckte att den inte är så bra på att vispa tex grädde. Måste erkänna att OBH Hercules ( som min mamma har) är bättre på att vispa och lika bra på det andra.

    1. Carro

      Vad kul att höra vad ni tycker! Jag är också inne på att välja en Artisan…men å andra sidan vill jag ha en maskin som klarar allt.
      Vi alla deltagare i Hela Sverige Bakar fick en varsin Hercules innan programmet för att sen använda dom under sändning och jag tyckte den var bra på att knåda degar men mindre bra på vispningen, den kom liksom inte åt ut i kanterna! Jag sålde den på Blocket efter en månad. vad är det med Artisan och gräddvispningen som du inte tycker funkar? Det är såååå härligt att höra allas åsikter och erfarenheter, löv it! Återkom gärna!

Comments are closed.