Älska att baka

Chokladsemla med nougat och mocka!

20140303-190230.jpg
Ca 14 stora eller 40 små

25g blå jäst
5 dl mjölk
150g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
1 ägg
1 dl kakao
15 dl vetemjöl special (900g)
1 tsk salt

Nougatfyllning:
100g hasselnötter
2 dl florsocker
200g ljus choklad

Mockagrädde:
5 dl vispgrädde
2 tsk nescafepulver
2 msk florsocker

1. Lös jästen i mjölken och tillsätt övriga ingredienser utom saltet. Jobba degen ordentligt i maskin 7 min eller för hand 10 min. Tillsätt saltet och jobba 5 min till. Jäs övertäckt 90 min.

2. Dela degen i önskat antal semlor och forma till bollar. Jäs övertäckt igen 90 min.

3. Pensla med uppvispat ägg blandat med en nypa salt och ens skvätt vatten. Grädda semmelbullarna i 230 grader (200 grader varmlust) i ca 10-14 min, beroende på storlek. (Det är svårt att se när chokladsemlorna är klara eftersom dom redan är gyllenbruna men ytan skall bli mörkare) Låt svalna på galler.

4. Nougaten: rosta nötterna i 200 grader ca 10 min. Gnugga dom hårt i en handduk så skalen lossnar. Mixa fint tillsammans med florsockret. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med nötter och socker.

5. Häll kaffepulvret och florsockret i grädden och rör om några varv. Ställ in bunken i kylen i 10 min, vispa sen upp till fluffig grädde.

6. Montera: skär ett lock av varje bulle, gröp ur lite av inkråmet, fyll med nougat och spritsa grädden över. På med locket och pudra florsocker över!

Njuuuuuuut!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.