Älska att baka

Rågsiktsfrallor med lin- och solrosfrön

När jag bakar bröd så gör jag alltid dubbel sats och fryser in så vi har ett tag här hemma. Det här receptet ger nyttiga små runda bullar, perfekta att ta fram till kidsen när det vankas mellis eller frulle.Ca 60 st
50g blå jäst
12 dl ljummet vatten
2 ägg
1.5 dl mörk brödsirap
1 dl krossade linfrön
5 dl solrosfrön
1.5 kg rågsikt
300g fullkornsdinkelmjöl
1 msk salt
Pensling:
Vatten
Linfrön

1. Lös jästen i vattnet och tillsätt alla ingredienser förutom saltet och 1 dl av rågsikten. Jobba ordentligt 10 min så degen känns smidig. Tillsätt saltet och jobba 5 min till. Jäs övertäckt 90 min.


2. Forma ca 60 bollar a’60g st. Placera på plåt med bakplåtspapper och jäs igen 60 min.

3. Pensla med vatten och strö över linfrön. Grädda i 200 grader varmluft i ca 10 min. Låt svalna på galler!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Charlotte

    Går det att utesluta sirap? Föredrar osötat bröd 🙂

    Svar:
    Absolut! Men tillsätt nån msk honung iallafall så du får fart på jäsningen
Comments are closed.