Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Tarte Tatin

Publicerad,

Blixtsmördeg:

250g vetemjöl 

250g smör, kallt i bitar 

100g vatten

20g äggula

5g salt

5g citronjuice/saft
Äpplen

Råsocker

Citronjuice

Smör

1. Blanda vetemjöl, salt, smör så att det börjar gå ihop.

2. Tillsätt vatten, gulor och citronjuice Arbeta degen så att den precis går ihop, lite smörklumpar är bara bra, plasta och låt vila i kyl ca 10-20 minuter. 

3. Kavla ut degen och vik den i 2 st 3-slag Plasta och låt vila 10-20 minuter.

4. Skala och kärna ur äpplena, dela i 4 delar (eller hur man vill) 

5. Smält socker, citronjuice och smör till ljus karamell. Lägg i äpplena och låt dem karamelliseras runt om ca 8-12 min.

6. Kavla ut degen ca 2-3 mm tjock, skär ett par cm större än stekpannan. Lägg degen över äpplena och vik ner kanten.

7. Grädda i 180 grader 20-30 min.

8. Vänd upp och ner och servera!

(Recept av Johan Sörberg)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *