Älska att baka

Lussekrans AB

200 g smör

5 dl mjölk

50 g blå jäst

1 g mortlad saffran

2.5 dl socker

0.5 tsk salt

1 ägg

1.5 l vetemjöl special

1.Ljumma med mjölken med saffran och lös jästen.

2.Tillsätt socker och salt, smör och ägget, rör om.

I med mjölet och knåda rejält i minst 10 min för hand.

4. Jäs 2 timmar under plastfilm.

5. Baka ut till valfritt alternativ, krans, längd eller bullar.

(Jag gillar att riva mandelmassa och röra ut med smör och bre på degen)

6. Jäs 1 timme under bakduk.

7. Pensla med ägg och strö över strösocker och hackad mandel.

8. In i ugnen i 225 grader, helst varmluft. Klart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.