Lussekrans AB – Älska att baka
Caroline

Älska att baka

Lussekrans AB

200 g smör

5 dl mjölk

50 g blå jäst

1 g mortlad saffran

2.5 dl socker

0.5 tsk salt

1 ägg

1.5 l vetemjöl special

1.Ljumma med mjölken med saffran och lös jästen.

2.Tillsätt socker och salt, smör och ägget, rör om.

I med mjölet och knåda rejält i minst 10 min för hand.

4. Jäs 2 timmar under plastfilm.

5. Baka ut till valfritt alternativ, krans, längd eller bullar.

(Jag gillar att riva mandelmassa och röra ut med smör och bre på degen)

6. Jäs 1 timme under bakduk.

7. Pensla med ägg och strö över strösocker och hackad mandel.

8. In i ugnen i 225 grader, helst varmluft. Klart!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
Caroline
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.