sportliv

Vad är anti-plagiering för och hur fungerar det?

Idag, 2020, kommer du inte att överraska någon med en anti-plagieringskontroll. Varje elevs arbete kontrolleras noggrant för att det finns lånade källor i det, och om ett stort antal av dem hittas returneras dokumentet för revision.

Studenter fuskar ofta och försöker lura systemet för att utnyttja dess sårbarheter – för att öka anti-plagiering.

Således är anti-plagiatförbättring en teknik som eleverna försöker använda för att höja texten som är unik.

Antiplagiat-programmet har dock felfria algoritmer, det uppdateras årligen och därför står studenter inför stora problem när de skyddar.

Varje utbildningsinstitution kräver en viss procentandel av originaltexten som studenten måste ha i sitt arbete.

En indikator som citationsnivån är också viktig. Citat i texten bör vara från 3 till 10 procent, inte mer. Du kan kontrollera din text på webbplatsen plagiatkontroll.

För att anti-plagiering ska kunna definiera en lånad fras som ett citat är det nödvändigt att sätta meningen i citattecken och göra en fotnot till källan.

Om en student laddar ner ett verk från Internet, måste han öka sin unikhet och först därefter skicka in ett vetenskapligt arbete för verifiering.

Låt oss titta på några sätt du kan minska plagiering på jobbet.

1) Ersättning för synonymer.

Det fortfarande populära sättet att göra texten unik. Dess effektivitet har märkbart minskat nyligen, men det används fortfarande mycket ofta när man skriver verk.

2) Omformulering.

Ett mycket populärt sätt att ”unika” text. Studenten behöver omformulera de flesta ord och meningar, skriva lite annorlunda men behålla innebörden.

3) Onlinetjänster

Onlinetjänster är engagerade i professionell textkodning, varefter den passerar varje plagieringskontroll.

Exempelvis gör webbplatsen Anti-antiplagiat.rf, som ofta används av studenter, texten unik på 5 minuter, medan enorma procentsatser uppnås, 80-90. Tjänsten fungerar utan förskottsbetalning.

4) Använda omskrivning.

Det tar mycket tid och ansträngning att skriva om. Detta är noggrant arbete med meningar där det är nödvändigt att byta ord, slå samman 2 meningar i en, bryta långa i små.

Således är anti-plagiering ett program för att upptäcka lån i elevernas verk, vilket hjälper lärare att lära sig bättre om vilka källor eleven använde när han skrev sitt vetenskapliga arbete.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.