sportliv

HUR DU VÄLJER RÄTT KLÄDER FÖR BARN

En människas utveckling under olika perioder av sitt liv är annorlunda. Under varje åldersperiod finns det funktioner i kroppens utveckling och kroppens struktur, och de måste vägledas när man utformar ett barns garderob. I vår onlinebutik för barnkläder kan du köpa ditt barn lämpliga ålderskläder för ditt barn. I den här artikeln kommer vi att berätta vilka saker ett barn behöver under den här eller den andra utvecklingsperioden.

FRÅN 0 TILL 3 ÅR

Under det första året av ett barns liv observeras en mycket snabb ökning av barnets kroppsvikt. Mellan ett och tre års ålder finns det stor flexibilitet och mjukhet hos benvävnader på grund av att de snabbt växer i längd. Denna period kännetecknas av hög rörlighet och intensitet av processer i kroppen och som ett resultat av hög värmeöverföring. Med tanke på alla dessa faktorer har ganska strikta krav på barnkläder bildats, varav de viktigaste är:

  • hygroskopicitet;
  • mjukhet i vävnader
  • lätthet;
  • barnets rörelsefrihet;
  • frånvaro av grova sömmar;
  • naturlighet.

För ett barn på 1-3 år är en fri silhuett karakteristisk, fästelementen ska placeras på en tillgänglig plats så att barnet enkelt kan sätta på, fästa och ta av saken själv. Klädmärken och etiketter ska inte ha skarpa kanter.

FRÅN 4 TILL 7 ÅR

Vid denna ålder växer skelettbenen intensivt i längd och barnets tillväxt ökar (detta märks särskilt vid 5-7 års ålder). Barnets rörelser är mer varierade än under föregående period, de är mycket samordnade och komplexa. Baserat på detta bör kläder för denna åldersgrupp vara så bekväma som möjligt och inte begränsa rörelsen. Dessutom är kraven på hygien av barnkläder höga, eftersom syftet är att tillhandahålla normala förhållanden för förskolekroppens funktion. Det är nödvändigt att begränsa, och det är bättre att helt utesluta användningen av syntetiska tyger, konstläder, film i kläder. Kemiska fibrer är endast lämpliga i tyger för barnens ytterkläder, där fuktbeständighet och vindtäthet behövs. Var också uppmärksam på utskrifter. Många barn gillar det när deras favorittecknade figurer visas på sina kläder, till exempel Paw Patrol Det är trevligt för barn och höjer sinnet.

FRÅN 8 TILL 12 ÅR

Vid denna ålder ökar barnets längd och vikt, det finns skillnader i pojkar och flickors fysiska utveckling. Eftersom barnets muskler och ben vid denna ålder fortfarande är svaga är det svårt för honom att bibehålla rätt kroppsposition under lång tid. Detta gäller främst rygg- och ryggradsmusklerna, det är viktigt att förhindra försämring av hållning och ryggradens krökning. För barn 8-12 år rekommenderas olika övningar för att utveckla och stärka ryggmusklerna, så kläder för sport bör vara tillräckligt lätta, lösa och uppfylla hygienkraven. Denna ålder kännetecknas av en intensiv tillväxt av bröstet och bagageutrymmet, tillväxten av armar och ben, tvärtom, är något upphängd, så kläder som visuellt ger benen och armarna längd och tunnhet kommer att vara relevant.

FRÅN 13 TILL 15 ÅR

Tillväxten fortsätter att öka, främst på grund av tillväxten av lemmar, och musklerna i denna ålder ligger något efter i utvecklingen. Detta kan orsaka en försämring av koordineringen av barnets rörelser, han blir klumpig, kantig, besvärlig. Tonåringar väljer ofta att ha mer ”vuxna”, färgglada och fashionabla kläder som passar deras smak. Detta är förståeligt, eftersom de redan känner sig som en helt oberoende person, bör föräldrar inte störa detta. Tonåringar älskar sportkläder: jeans, T-shirts, tröjor. Flickor bör inte låtas bära med snäva kjolar och höga klackar, eftersom sådana kläder kan störa kroppens normala utveckling. När du väljer kläder för ett barn, ta hänsyn till hans fysiologi efter ålder, och du kan spara dig några av problemen i samband med hans fysiska utveckling.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.