sportliv – En till LOPPI.se webbplats
alanpoe

sportliv

5 idéer för hur du kan tillbringa en kväll hemma med din familj på ett själsligt och intressant sätt

Var och en av oss har sin egen idé om en bra semester på helger och helgdagar. För vissa är det att bryta sig in i okända länder, för någon att ligga i sängen hela dagen, med pizza och filmer. Och det finns de för vilka den mest underbara semestern är att tillbringa en kväll med familjen hemma. Och inför det nya året är detta särskilt viktigt.

kväll med familjen

Varför är det viktigt?

Den moderna familjen tillbringar inte mycket tid tillsammans. Även i samma rum är alla familjemedlemmar vanligtvis bortkopplade och upptagna med sitt eget företag. Föräldrar vet inte vad som bekymrar och intresserar deras barn, barn har ingen aning om vad deras föräldrar gör och känner.

Gemensam fritid gör att du kan spendera kvällstid hemma på ett kvalitets- och intressant sätt, så att du inte går vilse i det liv och rörelse och rutinaktiviteter. Detta samlas, skapar ett varmt och förtroendefullt mikroklimat i familjen och gör att alla familjemedlemmar kan komma närmare varandra.

Tyvärr sammanfaller inte våra idéer om en gemensam semester alltid med verkligheten. Många människor vet helt enkelt inte hur man tillbringar en kväll hemma! Istället för att spendera tid med intresse och nöje, njuta av varandras företag slösar vi tid på tomma handlingar och konversationer, blir irriterade eller sliter med nonsens.

 

Genom en intressant kväll ?

Vad måste göras för att alla familjemedlemmar ska känna sig som en helhet? Hur tar man kvällstid utan TV och dator?

Vi erbjuder dig 5 av de bästa idéerna om hur du kan spendera en kväll hemma mentalt och intressant.

1. Minnessidor.

Visst har alla barndomsminnen som är särskilt kära för honom. Dela dem med dina nära och kära! Berätta för oss hur de i barndomen körde katten Masha från vinden eller var rädda för grannens hund eller sprang genom en övergiven ödemark, där min mamma förbjöd henne att gå. Vilka av dina vänner uppskattade du mest och vilken låt tyckte du när du gick till dagis? Vem var din första lärare och vilka läckra pannkakor din gamla oldemor Lucy bakade.

Sådana känslomässiga minnen är särskilt viktiga i familjer med barn under 8 år, eftersom det är i denna ålder som det är viktigt att föräldrar från “himmelska” blir vanliga människor med sina sympatier, preferenser och hemligheter. Detta gör det möjligt för barnets psyke att flytta till en ny nivå av anknytning, vilket stärker familjebanden. Och föräldrar, som kommer ihåg sin barndom, kommer igen kort att bli bekymmerslösa, som barn.

För äldre barn kan en annan känsla av att tillhöra en familj vara till nytta. Nyligen har släktforskning eller studier av deras rötter, deras ursprung blivit en mycket populär trend. Många arbetar med mätvärden och arkiv för att ta reda på deras familjs liv för 50-70 och till och med för 100 år sedan. Ta ut dina gamla fotografier och försök att komponera och skissa ditt släktträd. Eller så kan du spela svenska casinon utan licens. Detta är väldigt intressant och underhållande.

2. Brädspel.

Brädspel är ett annat bra sätt att spendera tid hemma på kvällen. Det kan vara både klassiskt, som schack eller domino, och modernt, med kort, marker och tärningar, avsedda för 3-6 deltagare.

Gemensamma spel hjälper till att lära känna varandra bättre, lära sig att lita på och förutsäga reaktioner från en annan person. Många spel bidrar också till utvecklingen av logiskt tänkande och snabba reaktioner. Dessa aktiviteter är lämpliga för barn från 2 år och vuxna.

3. Familj lunch eller middag.

Tillaga en ny måltid tillsammans. Låt varje medlem av de sju tilldelas en uppgift beroende på deras ålder och förmåga. Det här är den mest lämpliga tiden för hjärtat-till-hjärtsamtal! Dela dina tankar och upptäckter, berätta vad du gillade eller omvänt oroade dig över de senaste dagarna. Du kommer att bli förvånad över hur villigt din familj kommer att delta i en konversation!

Glöm inte att sätta bordet vackert och långsamt, utan att rusa någonstans, äta allt kokt. En sådan familjelunch eller middag gör att du kan kompensera för bristen på kommunikation mellan familjemedlemmar, medan tiden spenderas på ett intressant och fördelaktigt sätt för alla samtidigt – oavsett ålder.

4. Lev och lär dig!

Det är ingen hemlighet att människor som har lärt sig något nytt hela livet är mindre mottagliga för senila sjukdomar och behåller sin tankeklarhet längre. Gemensamt lärande skapar teamkänslor, förmågan att nå resultat tillsammans och viktigast av allt – att hjälpa dem som finns i närheten.

Det är inte nödvändigt att välja dyra träningsmetoder eller anmäla sig till specialkurser. Modern teknik gör att du kan studera på distans genom att använda mästarkurser eller böcker. Dessutom kan du med säkerhet göra något ovanligt, men nästan glömt. Visa knep? Bygga fågelhus? Att spela gitarr? Fällbara origamifigurer? Steppdans? Vissla med fåglarnas röster?

Om du inte vet hur du tillbringar en kväll hemma med din familj, önskan att lära – och undervisa! – något nytt kan vara till stor hjälp!

5. Mest favorit.

Dela med dina nära och kära vad du gillar. Låt alla berätta inte bara om deras favoritfärg, musik eller böcker, utan också om vilka karaktärsdrag de tycker om hos människor, vilka minnen som trivs bäst och vad som skulle vara den bästa presenten för en semester. Du kommer att bli förvånad över hur många intressanta saker du kan höra under sådana konversationer, och hur nära ni kommer att bli varandra efter!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.