Blev tårögd – 4 kids and braids

4 kids and braids

Blev tårögd

Hej onsdag!

Om det var mycket igår på agendan så är det lugnare idag. Inga fritidsaktiviteter alls.

Spännande samtal i skolan med alla tjejerna.

Började med trillingarna. Deras mentor är som jag lika fascinerad över hur olika tjejerna är.

Hela klassen hade skrivit en berättelse. Majas var full av fantasi men kanske inte helt grammatiskt rätt. Tildas hade fantasi och var nästintill prefekt skriven. Teas saknade fantasi. När vi satt och samtalade så visade det sig att läraren sagt något om att inte överdriva användandet av fantasi. Tea tolkade det bokstavligen och använde inte alls 😉

En del av samtalet fick jag frågor om vad jag trodde tjejerna svarat på vissa frågeställningar. Maja och Teas var lätta medan Tildas var svårare. Blev lite tårögd när Maja hade skrivit att jag och Micke var hennes idoler. Tilda och Teas var deras mentor.

Maja och Tea tycker mycket om att läsa i skola. På med hörselkåpor och så försvinner de in i sina böcker. Vi skrattade gott när mentorn berättade att Tilda går till biblioteket istället Hon gillar verkligen inte att läsa och spendera sin tid med att byta böcker istället. Nästa vecka ska mentorn följa med till bibliotek och hjälpa Tilda.

Vi gick förbi biblioteket medan vi väntade på samtalet med Mollie. Även om tjejerna inte gillar att läsa hemma så kan det i alla fall vara bra att ha böcker olästa böcker hemma.

Mollie samtal var kort. Inte så mycket att diskutera mest allmänt om hur läget känns just nu. Har ju bara gått 3 vekor in på terminen.

Önskar er alla en underbar onsdag!

KRAM från mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.