4 kids and braids

Hur man reagerar….

God kväll söndag!

Hoppas allt är bra med er!

Mina tjejer börjar bli stora. Förutom den tid de spenderar ifrån oss föräldrar på dagarna i skolan börjar de ju även hitta på saker på sin fritid. Jag vill skydda dom från allt men det är ju bara till att inse att det är helt omöjligt. Det jag kan göra för dom är att stärka dom som individer och att de vågar stå upp för sig själva när de möter på orättvisor. Märker dock att tjejerna är väldigt lika mig. Har svårt för att säga ifrån! Det är en otroligt fin egenskap att vara snäll men något vi måste jobba på är att det finns en gräns! Ibland tror man att man hjälper dom att hålla dom borta från saker men det är nog tyvärr snarare tvärtom. Bättre att stötta och finnas där när de behöver det. Lättare sagt än gjort dock men vi ska jobba på det tillsammans. Vi kan lära av varandra!

Sedan är det inte helt enkelt där ute idag. Det var det såklart inte när jag växte upp men det var inte riktigt samma sätt. För någon vecka sedan var Mollie och hennes kompisar i ett köpcentrum. Några av kompisarna blev lite osams och rätt som det var dök det upp en äldre person som inte tyckte det var ok och börjad mer eller mindre följa efter och jaga dom i köpcentrumet. Kompisens mamma var där och lyckades lugna ner dom. Det hände ingenting mer än att personen var väldigt obehaglig och tjejerna tyckte det var en väldigt jobbig upplevelse efteråt.

För några dagar sedan var Mollie och några kompisar lite senare på kvällen i en lekpark i ett litet samhälle. En person som var ute och promenerade stannade till och frågade vad de hette. Mollie hade blivit så rädd att hon bara sprungit i 180 därifrån. Det var troligtvis bara någon förälder i området som antagligen undrade vad de gjorde ute på kvällen men det kunde ju inte Mollie veta. Men hennes omedelbara reaktion var att springa så fort hon kunde därifrån. Hon var helt klart skärrad efteråt.

Idag när vi var på fotbollsmatchen spelades en cup där samtidigt. En av personerna som var med fick ett utbrott och blev väldigt hotfull. Tog en lång stund innan någon vågade sig fram för att lugna ner honom. Jag blev otroligt rädd och visste inte riktigt vart jag och tjejerna skulle ta vägen. Vi sprang ut bakvägen en väldigt olustig situation. Hade önskat att jag varit mer lugn men samtidigt kan man ju inte få för hur man reagerar!

Får mig små tankeställare här och där hur det är där ute i vårt samhälle. Jag skulle vilja vara med vid varje tillfälle men det går ju som sagt inte. Är glad att vi pratar mycket med varandra och att vi vågar dela med oss om känslor hur vi känner och hur vi upplever saker och ting. Snart har jag 4 tonåringar…

Hur skyddar man dom man älskar???

Förutom detta har vi haft en helt underbar helg!

Dagen igår på Furuvik var verkligen en riktigt höjdare!

Idag blev vi väckta av en geting en riktigt bamsing och som den lät….

Efter frukost åkte vi iväg och hämtade upp Mollie som sovit hos sin bästis under helgen. Hon hade extra träning med sitt innebandylag inför en cup de ska på i slutet av maj. Då vi ska ha vår premiärtur för året med husvagnen.

Det blev förlust tyvärr med 1-3 men de spelade bra och det kommer nya matcher.

En lunch ute och titt i lite butiker innan vi åkte hemåt. Lite trötta tjejer efter gårdagen och en ännu tröttare mamma. Jag lyckades sova bort nästan 2 timmar på soffan. Helt väck. Kommer nog bli en sen kväll. Ska strax fixa middag och sedan krypa ner i soffan igen under en filt. Tänk att man kan bli tröttare av att ha vilat en stund 😉

Ladda inför veckan som kommer.

Imorgon ska Tilda spela fiolkonsert och Mollies innebandylag spela träningsmatch mot P06, På tisdag ska jag och tjejerna iväg på ett riktigt roligt samarbete tillsammans. Till helgen väntar ett nytt event. Så mycket roligt att se fram emot. Ska även få lite fixat i hemmet är tanken. Vi behöver sätta lite fart med rummet som ska fixas på övervåningen. Vi ska ju göra iordning en hall/vardagsrum på övervåningen som saknat ordentligt golv i 1 år. Ska bli en plats för häng och där man ska kunna titta på film.

Dags att ta tag kvällen!

Kram på er och ha en underbar kväll!

KRAM från mig

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.