Fördelar och nackdelar med att bo på landet – 4 kids and braids

4 kids and braids

Fördelar och nackdelar med att bo på landet

God kväll måndag!

Hoppas att ni alla haft en fin start på veckan!

Idag tänkte jag blogga om en fråga som dyker upp ofta i mitt flöde.

Fördelar och nackdelar med att bo på landet!

Vi köpte vårt hus vintern 2004 med in flytt våren 2005.

Jag och Micke träffades på min födelsedag 2004. Vi kände båda direkt att det var vi. Vi började leta boende bara efter några månader. När vi träffades bodde vi 35 mil ifrån varandra.

Först var det lägenheter inne i Stockholm. Vi insåg dock ganska så snabbt att det var inte vad vi var ute efter. En liten 1:a för över 2 miljoner. Vi var på visningar i en radie på 5 mil runt Stockholm.

Vi budade på ett hus i Tyresö men vi tyckte det blev för dyrt när buden gick över 2.5 miljoner… Tänk om vi vetat då hur mycket huset skulle varit värt idag.

Vi åkte på visning där vi bor idag och vi båda fastnade för huset direkt. Vi budade och vann budgivningen.

Vi båda jobbade då inne i Stockholm. Jag jobbade ute på Djurgården på Scandic Hasselbacken på bokningen. Det var verkligen helt perfekt storstad på dagarna och landet på kvällarna/helgerna. Bästa mixen av båda.

Mollie föddes 2006. När hon var några månader fick jag panik. Minns att jag sa till Micke vi kan inte bo kvar här på landet!  Det var ensamt och jag kunde komma på mig själv att vänta in sopbilen för att få kontakt med någon. Detta var under vintern 2007. Det var massa snö jag kom inte ut med barnvagnen och det var inte alltid plogat tillräckligt för mig att våga ge mig ut med bilen. Kände mig typ som isolerad. Kände ju inte någon direkt heller då vi var inflyttade båda 2.

Jag började leta lägenheter inåt Stockholm. Jag var fast besluten jag vill flytta. Hade glömt känslan när vi gick på visningar bara lite drygt 1 år tidigare. Tiden gick och så blev jag gravid igen. Tänkte 2 vuxna och 2 barn i en 1:a/ 2.a fungerar. I graviditets vecka 21 fick reda på att vi skulle bli så många fler.

Tänk er om vi hade fullföljt mina planer hade nog blivit väldans trångt!

Nu 15 år senare bor vi fortfarande kvar i vårt hus på landet!

Hur bor ni? Landet? Stan? Hus? Lägenhet?

 

Så jag tänkte dela med mig lite av de fördelar och nackdelar utifrån vårt perspektiv!

 

Fördelar:

Läget det absolut bästa är läget. Naturen alldeles bredvid. Skog och en liten sjö alldeles i närheten. Det är fantastiskt rofyllt. Grusvägar med bara någon bil som passerar då och då. Lugnet är oslagbart och känslan av frihet och den lantliga luften.

Vi fick mycket hus för pengarna. Ett stort hus på en stor tomt.

Tjejerna har möjlighet att få kunna ha var sitt rum.

Vi behöver inte oroa oss för att störa någon. Minns alla vakna nätter när tjejerna var små… Ingen som varken stampade i golvet eller slog i taket för att vi störde.

Vi vuxna kan vara ganska så osociala och kan nog räkna på en hand antal oannonserade besök. Så detta passar oss.

Som ni kommer att kunna läsa under nackdelar blir det väldans mycket skjutsande. Fördelen är att vi alltid nästan vet vart barnen är. Vi hittar tid att kommunicera medan vi skjutsar och vi hämtar upp dom när de behöver komma hem.

Alla årstider har sin charm så länge man inte behöver lämna huset.

 

Tjejerna tycker:

Kan studsa studsmatta typ hela natten om man vill om man inte låter för mycket. Massa härligt utrymme att leka på.

 

Nackdelar:

Närheten till skola, affärer och kompisar.

Även om vi har hus runt omkring kan det ibland kännas lite ensligt.

Bussen går 1 gång per timma. Blir lång väntetid om man missar både till och från skolan.

Mycket skjutsande. Visst kan tjejerna åka buss men ibland blir hänget mellan skolan och bussen inte alltid det bästa. När Mollie slutar behöver hon hem och äta då hon har flera kvällsträningar. Vi har ca 800 m till närmaste busshållplats.

Alla djur som äter upp växter och förstör trädgården. Rådjur, vildsvin och älgar.

Tufft under vintern när inte det inte är plogat.

Tjejerna tycker:

Vill bo närmare kompisar. Finns inte så mycket att göra på landet som om man bor närmare civilisation. De vill kunna gå och cykla till och från skolan.

Jag trivs med att bo på landet. Det enda är att huset är stort och behöver massa omsorg. Vill hellre lägga tid och pengar på annat. Mest praktiskt hade varit ett radhus med en liten tomt. (Den vi har idag är 3700 kvm).

Vi vill lägga vår tid med att vara med barnen och vara delaktiga i deras sporter.

Vi har idags läget inga planer på att flytta men jag håller alltid koll på Hemnet man vet ju aldrig vad som dyker upp. Skulle gärna bo i ett lite nyare hus vid havet om jag fick helt fick välja!

Nu lämnar jag öppet för lite frågor. Har ni några funderingar få ni gärna lämna en kommentar. Kommer svara så fort jag kan!

Här ett flygfoto av vårt hus.

Önskar er alla en underbar kväll!

Kram från mig!

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linnea

  Jag gillar stillheten och tystnaden på landet. Jag är nog inte så social av mig. Men jag är inte så pysslig, så ibland blir det jobbigt med allt som hela tiden måste fixas. .)

 2. Marie

  Bodde i ytterkanten av staden i villa när barnen växte upp. Mkt skjuts blev de. Nu är dom utflugna o vi bor i lgh i stan.

 3. Karin Castrillon Nilsson

  Halloj.
  Vi bor oxå på landet, fast med lite grannar, de flesta är små tomma sommarhus dock.. men jag har min bror m familj, min pappa och min mamma (skiljda men vänner, så i varsitt hus..) i närheten. Det är 8 min till bussen, men yngsta tjejen har skolbuss som kommer till grinden o hämtar varje morgon o kör hem 3 där i veckan Det underlättar väldigt för mitt körande… Cassandra går t bussen, som går till tåget, m det funkar bra, hon har inte missat ännu.. Trivs urbra och skulle inte flytta, men ibland har jag önskat ett litet ica, -det gäller att planera körningar m inköp.. men med bil är det bara 15 min in till Åkersberga med skolor o affärer, så egentligen är det inte riktiga landet.. Jag växte upp Mycket ensligare helt utan grannar i skogen m 2 km t bussen som gick 3 ggr om dagen.. DET var på landet. Men jag trivdes, även i tonåren.. Miranda har sin bästa kompis i kusinen som bor rätt nära m Cassandra har alltid haft det svårare då ingen bor här. Men precis som du säger, vi hämtar o kör o har mer koll. Fast i år har hon verkligen börjat åka själv jätte mycket! Snart får de ju moppeålder… då kan de åka själva.. Lycka till i ditt funderande! Men ni bor ju jättefint!

  1. 4kidsandbraids

   Å tack för din underbara kommentar! Det är bara till att skjutsa på!
   Ha en underbar dag!!!♥️

 4. linnlissel
  linnlissel

  Stockholm ♥️ Jag flyttade från det till Göteborg förra sommaren, efter att distansförhållande 2 år.. Vi fick får drömlägenhet, en liten tvåa. Omgjord vind mitt inne i stan. 2 månader senare väntade vi tvillingar! 😅 en liten hiss vagnen inte får plats i som dessutom inte går hela vägen upp. Ingen vagnsförråd på bottenplan. Men vi båda är stadsmänniskor… Hur ska detta sluta? Nu ör tvillingarna hör vilken dag som helst, grannarna får la banka i taket om de vill. Alt löser sig! Men mycket snart behöver vi flytta från vår pärla… Allt löser sig 🙈♥️

  1. 4kidsandbraids

   Å låter som en dröm!!! Vill också ha en vindsvåning någon gång!
   Men å grattis! Allt löser sig och man har ju faktiskt rätt att leva! Ni får banka tillbaks 😉
   Stort lycka till ♥️♥️

 5. Terese

  Åh jag känner samma känsla det här med att man är ensam. Vi flyttade för 2 år sen in i ett litet samhälle och som vuxen är det super svårt att komma in och träffa nya vänner känner ingen här som jag kan kalla min vän så ja man känner sig väldigt ensam ibland.

  1. 4kidsandbraids

   Hej! Ja det är inte helt lätt. Vi hade turen att hitta vänner i grannar. Sedan har jag fått kompisar genom tjejerna i skolan och genom deras fritidsaktiviteter! Ibland får man ge det lite tid!♥️

 6. Angelica

  Det ser vackert ut men det låter som ni bor väldigt avsides så jag förstår helt klart nackdelarna. Vi flyttade till vårt drömhus i december förra året och stormtrivs, vi bor i stora vika i sorunda med 300m till vattnet och stor tomt – perfekt för oss. Det jag tycker om med att bo här är att det är känslan av landet fast vi ändå har en massa barn och grannar runt om i området 🙂 önskar er all lycka till i sökandet efter ett boende som passar er bättre! ♥️

  1. 4kidsandbraids

   Hej! Det är inte så avsides även fast det känns så ibland! Å lycka med så nära till vattnet!
   Tror vi blir kvar här! Ha en härlig dag!!!♥️

 7. Nadja

  När jag bodde med de yngsta barnens pappa hyrde vi en Stor Herrgård, Riktgt fint hus ,stora rum och väldigt stor tomt. Det var kärlek vid första ögonkast (för huset) . På landet, men ändå nära stan om man har bil. Långt till buss och affär. Och en bit till skolan. Mycket att städa, alldeles för mycket gräs att klippa och snön ska vi inte ens prata om 🤣 (bor i norrland) . När vi separerade så flyttade jag in i en 2a med 4 barn plus 1 till på lov. Jag storm trivs ,är radhus. Och i ett bostadsområde. Det är SÅ härligt att skolbarnen kan gå själva till skolan. Spar massor av tid, att kunna skicka de äldsta på Ica för att köpa mjölk och de tar 15 minuter. Nära buss och kompisar på gården. Jag behöver inte leta upp en lekpark med barn i längre, den finns utanför dörren… Men visst finns de fördelar med att bo på landet ,speciellt på sommrarna.

  1. 4kidsandbraids

   Tack för din fina kommentar! Lite så jag skulle vilja ha det också. Vi har så mycket annat vi vill lägga tid på. För se hur framtiden blir! Ha en underbar dag!!!♥️