4 kids and braids

Har du fluxat idag?

God kväll tisdag!

I annonssamarbete med Flux!

Vi vet alla hur viktigt det är med en god tandhygien. När tjejerna var små var det en stor utmaning varje gång tänderna skulle borstas. 4 tandborstar som skulle fixas med…. Vi lyckades dock hitta våra små tips och trix.

Tjejerna fick bestämma färg på sina egna tandborstar. Det klistrades klistermärke på både tandborstar och tandkräm. Vi använde musik och sjöng sånger. Vi ville att det skulle bli en mysig stund och det blev det faktiskt emellanåt. Hur gör du för att lyckas med tandborstningen?

När det kommer till tandborstning så ska tänderna helst borstas 2 minuter och du ska använda en tandkräm med fluor. När man äter eller dricker bildas bakterier på tandens emalj. Fluor stärker tanden och gör de mer motståndskraftig mot karies

Mina tjejer har blivit så stora så de förstår hur viktigt det är med tandborstning. De borstar tänderna morgon och kväll. När de kommer hem från skolan och har ätit mellanmål brukar de även skölja med Flux. Något som vi fått rekommenderat av tjejernas tandläkare. Vi har lyckats hitta en helt fantastisk tandläkare och tjejerna brukar skratta massor när vi är där!

För att hålla koll på tiden när det kommer till tandborstning brukar de sätta på en timer så att de vet när det gått 2 minuter. De brukar även försöka aktivera sig under tiden. Håll koll om någon vecka kommer tips i mina storys!

Visste ni förresten att det finns en gratis app som heter Flux? Där finns massa härliga sånger som man kan fluxa till!!!

Å så vill jag ju såklart tipsa om vår Fluxdansvideo!!! Ni hittar den här på vårt youtube konto:

Önskar era alla en underbar dag!

Kram från mig!

.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Nat

    alltså tandborstning är ingen rolig historia hos oss. Den äldsta (8 år) är jätte duktig och borstar själv på morgonen och vi på kvällen. 5-åringen går det halvbra med, men 2-åringen… shit…. man vill gräva ner sig i en djup grop. Hon tar tandborsten, springer iväg allt vad de där tjocka små benen bär. Tar borsten och kör upp i 5-åringens mun när han helt ovetande sitter och bygger duplo, eller geggar in tandkrämen på fönstret samtidigt som hon skrattar och springer runt runt… nä tandborstningen är ingen mysig stund hos oss… 🙂