Viktigt att prata om hur man känner – 4 kids and braids

4 kids and braids

Viktigt att prata om hur man känner

Hej söndag kväll!

Alltså det blev lite väl sent igår kväll. Jag hade lite jobb jag ville hinna fixa och tiden bara rann iväg. Tilda och Tea  hade fått för sig att dom skulle dygna så jag tänkte jag håller väl do sällskap på min kant.. Tea är inte den som ens i vanliga fall vill vara vaken. Vid 2.30 hade jag fortfarande inte jobbat klart… Tjejerna gav dock upp dygnandet. Det går inte längre mamma vi orkar inte hålla oss vakna.

Å tänkte jag blir lång sovmorgon. Vid strax efter 8 var dom igång igen. Lite sovmorgon faktiskt. Blir tidig läggdags ikväll tror jag bestämt.

Lite jobb på förmiddagen idag också. Tänk att allt tar så mycket längre tid än man tror. Ett litet jobb som jag trodde bara skulle ta typ 10 minuter tog 2 timmar. Ett jobb som jag gjorde igår trodde jag att jag var klar med. Hade dock inte läst det finstilta var bara till att göra om och göra rätt!

Sen frukost och sedan lite lunch på det. Mollie fick hit 3 kompisar. Micke åkte och jobbade och jag tog med mig Tilda och Maja till Teas konståkningsträning.

Vi hade med oss mandalas och pennor och satt och färglade en stund. Ska tydligen vara avslappnande men jag blir lite stressad av alla små rutor som ska fyllas i. Vi kom en liten bit jag och Tilda.

Maja körde eget race.

Dom varvade stillasittandet med att leka

Blir fascinerad över hur kul dom kan ha emellanåt.

Tea körde 1 timma fys och 1 1/2 timma is så det blev lite häng för våran del. Riktigt härlig att få bara vara en stund och samtidigt vara med Tilda och Maja.

Känner mig lite smått stressad över mycket och att allt tar så mycket längre tid än man tror. Jobbigt när det är mycket man liksom inte kan påverka.

Jag bara måste försöka ta hand om mig mer och jag vet att det skulle göra mig till en både bättre människa och en roligare mamma. Många konflikter som uppstår är lite på grund av att jag inte riktigt orkar.

Jag och trillingarna satt och pratade lite idag. Pratade lite om hur vi alla känner och hur vi mår. Viktigt att att stanna upp och prata med varandra ibland.  Det är inte lätt att ha 3 tjejer i samma ålder där alla har lite samma behov. Tänker mig in i deras situation också inte heller helt lätt. En av tjejerna är väldigt frustrerad över att vi inte kan spendera mer egentid tillsammans. Jag förstår henne men det är en av de saker som är svårt att få tid till.

Tänker träna, äta bättre mat och se till att sova mera.  Planera mera och försöka ha lite mer struktur. En sådan enkel sak som att jag har 5 olika minnen jag jobbar med när det kommer till min kamera. Massa sådana små saker som inte kräver så mycket struktur men ändå kan hjälpa så mycket.

Tänkte börja lite smått imorgon. Någon lite grej varje dag så att det liksom inte blir övermäktigt.

Storhandlar ni? Kör ni veckomatsedel? Mat är en av de första och största bitarna jag måste ta tag i.

Nej nu ska jag inta soffan med trillingarna. Mollie spelar med någon kompis och Micke är och tränar.

Önskar er alla en underbar kväll!

KRAM från mig!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Veronica

  Vi har, precis som ni aktiviteter varje dag i stort sett. Jag storhandlar en dag i veckan på väg hem från jobbet. Dels för att spara tid och för att där vi bor har vi bara en liten lanthandel med dåligt sortiment. Vi gör ingen veckomatsedel men jag handlar det jag tror vi kan behöva. Vi är rätt noga med att äta hemlagad mat och oftast lagar vi mat när barnen lagt sig och ser till att det finns mat klart att värma till dagen därpå. Båda barnen är hungriga när de kommer hem från skolan och äter riktig mat innan träning. Ibland äter de riktig mat igen efter träningen och ibland blir det fil och smörgås efter träningen.

 2. Lisa

  Måste också börja med matsedel och storhandling. Har tänkt länge men kommer inte till skott. Tror vi skulle vinna både tid och pengar samt slippa en av vardagens energitjuvar 🙂

  1. 4kidsandbraids

   Jag tror att man skulle spara både så mycket tid och pengar….
   Nu har jag hela kylen fylld men lagar inte den mat jag planerat…. 😉