4 kids and braids

Aldrig för sent

God kväll måndag!

Inlägget innehåller annonslänkar

Har ni haft en bra start på veckan?

Idag var det äntligen dags för Majas danssäsong att dra igång! Gissa om hon skulle vilja ha den här skylten i hennes rum. Råkade visa den när jag satt och spanade lite efter  till tjejernas rum.

Kommer från Confident Living och ni hittar den här.

Efter att trillingarna sluta skolan idag hade vi utvecklingssamtal. Det går bra i skola och de börjar utmärka sig mer och mer. Deras mentor som de haft i lite mer än ett halvår tycker det är så kul att kunna se det i det ämna hon har dom i. Vi fick dock med oss ett tips hem de skulle behöva läsa mer inte bara i skolan utan även hemma. Jag försökte så många gånger att läsa för tjejerna när de var små men det bara gick inte. Det var alltid någon som inte kunde sitta stilla och störde dom andra. Önskar att jag hade haft tid att sitta med dom en stund var på kvällen. Testade flera gånger och även om vi var 2 vuxna lyckades vi inte få till det….

Var lite förberedd på att läraren skulle ta upp detta med tjejerna så jag hade bestämt att vi skulle gå till biblioteket direkt efter samtalen. Tänker det är ju egentligen ALDRIG för sent för att införa nya rutiner. Så nu är planen att de ska läsa 15-30 minuter per kväll innan de ska släcka ner.

Har ni något tips på hur man motiverar barn till att läsa??? Dela gärna med er! Dom tycker det är kul i skolan men inte hemma…

Tea lyckades hitta en bok direkt medan det tog lite längre tid för de andra 2. Lite typiskt deras personligheter…

Vi kom i alla fall ut från biblioteket med 4 böcker 3+1 på engelska till Mollie.

Vågar ni er på att gissa vilken bok Tea valde?

Hann mellanlanda en stund hemma innan det var dags för kvällens aktiviteter. Idag började ju danssäsongen för Maja. Först Street och sedan disco. Hon var så taggad!!!

Jag lyckades sedan få Tilda att åka och kolla läget när Nynäslagets f08 tränade fotboll. Det slutade med att hon bestämde sig för att gå ut och vara med på träningen.  Hon tyckte det var riktigt roligt och det var nästan så att pappan blev lite rörd när hon kämpade på så bra!

Nu är middagen intaget dock lite sent. Alla ska ner i badet innan vi sätter oss framför tvn. Vi ska se den nya serien Bröllop, begravning och dop på Cmore. Ska ni också titta??

Ska jobba lite samtidigt tänkte jag har lite fix att fixa med och sedan måste jag försöka få ihop kvällen imorgon Alla tjejerna har träning. Tea konståkning, Tilda fotboll, Maja discodans och Mollie innebandy. Bästa är dock att de inte kör precis samtidigt.

Önskar er alla en underbar kväll!

KRAM från mig!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Jag förstår att det är svårt när alla ska ha sin tid. Jag satte mig med dotter i varsin puff och läste samtidigt. Läste samma typ av böcker för att ge boktips., även kunna prata om boken och det hon läst.. skönt att sitta vid brasan en stund och läsa

  2. Sofia

    Åh Ivy pocket! Min 10 åriga tjej har älskat dom böckerna!

    Tror man måste hitta sin genre när det gäller böcker så man lockas in i läsandet. Finns inget värre än att plöja en dålig bok, men är det en bra bok så är det underbart ☺

    1. 4kidsandbraids

      Det är så sant! Vet ju själv när man läser. Boken måste liksom fånga en.
      Ivy Pocket måste spanas in!
      Tack för tipset!
      Ha en härlig kväll!

  3. Jennie

    Hejsan?
    Min dotter vill inte läsa så mycket hemma men den läxa hon har från skolan ska läsas varje dag högt för antingen mamma eller pappa. Det tycker jag är jättebra.
    Ha de gott?

    1. 4kidsandbraids

      Hej!
      Det gjorde mina tjejer också när de gick på lågstadiet då läste de läxan högt varje dag. Var dock lite segt
      att lyssna på samma läxa 3 gånger…
      Ha en fin kväll!

  4. Viktoria

    Jag älskade att läsa i den åldern och även högläsning från min mamma ? Ett tips att börja gilla läsa är om de kanske fastnar för en serie med många böcker? Jag älskade Wahlströms böcker om tvillingarna Jessica och Elisabeth – finns hur många böcker som helst med dem i olika åldrar från att de är ganska små, till tonåringar och tills att de börjar universitet ??

  5. Alexandra

    Min lillebror hatar att läsa, men mamma gjorde det till en ”utmaning” alltså att han läser 30 min utan tjat varje dag i fem månader och sen får han en dator som han ändå kommer få senare!

  6. Matilda

    Mitt tips är att läsa för dom också! Då skapas nyfikenhet och intresse. Jag jobbar som lärare i 1-3 och tillomed mina treor älskar högläsning, dessutom har jag hört att min gamla klass som nu är femmor ber sin fröken om högläsning! Man blir aldrig förgammal! Så hitta gärna en bok ni kan ha tillsammans som du eller deras pappa läser ur en gång i veckan.

    1. 4kidsandbraids

      Hej! Tack ska göra ett nytt försök! Dom bara älskar när deras mentor läser högt i skolan. Ha en härlig dag!

  7. Jenny Davidsson

    I min familj tävlar vi om vem som kan läsa flest böcker och så har vi ett pris för det. Det hjälper min lillebror att bli mer motiverad till att läsa. Något sådant skulle kanske fungera? Eller belöningar efter t.ex. 5, 10, 15 böcker osv?