4 kids and braids

Hela rummet var fullt av vatten….

God kväll måndag!

Har ni haft en bra dag och med det en bra start på veckan?

Min började med att jag hamnade vaken några timmar i natt. Min hjärna fungerar så mycket bättre på kvällar och nätter. Framförallt när alla har somnat. Då är det precis som att jag verkligen kan fokusera. Jag vet att ingen kommer att fråga något eller vilja ha hjälp utan jag kan bara fokusera på det jag behöver göra.

Det finns så mycket olika data grejer som jag vill lära mig. Ett av dom är Final Cut Pro som vi använder till vår youtube kanal. Det finns en mängd olika klipp på tips och trix att ta till sig och det gör jag då också allra bäst på sena kvällen. När jag väl kom igång där sent igår kväll gick det bara inte att sluta. Jag jobbade natt en gång i tiden på ett hotell. Förutom att jag höll på att skrämma livet ur mig själv när jag gick omkring på nätterna och hörde och såg både det ena och det andra passade det mig så himla bra. Vi satt och pratade lite om det häromdagen när vi satt och åt. Tänk vad mycket man varit med om i sitt liv. Kan ju inte låta bli att berätta om det mest tokiga!

Vi hade orkestrar som spelade på helgerna och detta var just en sådan kväll. Vakterna hade gått hem och jag hade precis dragit igång med alla måste göra som nattkörning av system och städning. Det ringer i telefonen. Du det droppar vatten från taket i mitt rum. Va frågade jag? Jo det droppar vatten från taket… Ååå jag ringde min chef som låg och sov på hotellet och så gick vi upp mot hotellrummet. Jag fick en chock när jag öppnade dörren och hela golvet var fyllt av vatten. Någon hade blivit lite förfriskad under natten och somnat i duschen. Det hade liksom blivit som vakuum och golvbrunnen blev då helt täckt. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta!

Det var en galet roligt tid! Någon mer som jobbat på hotell?

Hur kom jag in på de här… Jag som skulle skriva om något helt annat!

Just nu känns det som att livet fylls av massa beslut att ta det var det jag ville skriva om. Stora som små. Jag behöver ta beslut om min framtid. Inte ett helt enkelt beslut. Vad vill jag bli när jag blir stor för stor är jag även fast jag inte känner mig speciellt vuxen ibland. Jag vet faktiskt inte riktigt just nu har jag en plan men om den planen ska fungera är det många olika grejer som ska klaffa och det är mycket runt omkring som jag inte kan påverka.

Lite olika beslut gällande tjejerna. När är det ok att börja med smink till skolan?

Hur gammal ska man vara för att få färga/bleka håret? Vissa klädesplagg ok eller inte ok? Hur mycket ska dom ha koll på själva? Hjälpa till hemma? Eget ansvar? Veckopeng/månadspeng? Kompisar? Pojkvänner?  Alltså förstår ni Mollie blir tonåring i år och o 2 år har vi 4 tonåringar…

Sedan vill de så otroligt mycket i alla fall 3 av 4 . Den 4:e är nöjd bara hon får vara med mig.

Idag fick vi ta beslut för Molle att pausa en av hennes fritidsaktiviteter. Har även fått ta det beslutet för Tea och Maja. Tea tränar som det är nu 5 is pass och 2 fys pass i veckan och det räcker alldeles tycker vi. Sedan är det ju inte bara att få ihop det tidsmässigt utan det är ju inte gratis heller alla sporter.

Många beslut diskuterar vi som familj medan andra beslut känner vi att vi måste ta åt tjejerna! Det snurrar mycket nu som ni kanske förstår.

Tjejerna hade haft en bra dag i skolan i alla fall. Mollie hade morgonträning (gick upp 5.30….)med Milan för att i eftermiddag när de skulle ha sitt vanliga pass se en Milan match tillsammans. Tilda blev hemma med mig då hon hade ont i magen igår kväll. Maja och Tea hade läxförhör i engelska. Hur stavas chips på engelska? Visst stavas det CRISPS.å inte chrisps?

Nu ska vi ta kväll och bänka oss framför idrottsgalan blev ett väldans blandat inlägg lite som livet känns just nu!

Önskar er alla en underbar kväll!

Tryck gärna på hjärtat om ni gillar inlägget!

KRAM från mig

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Karin

    Alltså, åh jag såg stt du skrivit om smink o tonåringar och LETADE nu upp inlägget, det är något som är mycket aktuellt hos oss nu med mest Cassandra som är 12 , blir 13 i sep, men snart oxå för Miranda. Inte lätt. Hon vill såå gärna. Vi bromsar, men har redan släppt efter ”lite” m sminket, hon får använda mascara. Tjata all. Men du vet säkert hur det låter -ALLA andra får, utom jag.. tårar, tjat o försök… MEN hon håller sig till reglerna. Hjärtat. Det är hårt att växa upp, bli tonåring. Och hon har precis bytt skola, där de nya kompisarna verkar vara lite ”före” jämfört m de gamla.. Läskigt när det händer såå mycket nu.
    Du skriver så mycket fint o klokt. Era 4 tjejer är så fina. Kram ? Karin #karinsfinafix

    1. 4kidsandbraids

      Ja vet precis alla andra får! Känns som att man ibland bara måste släppa! Min stora blev så stor så himla fort och jag hänger inte med alls. Det är som en liten vuxen som går omkring härhemma… KRAAM till dej fina KARIN!

  2. Fanny

    Jag började mad mascara i början av 6:an o sen efter jullovet hade jag fullface, vart dock väldigt trött på morgonen så jag gav upp o gick tillbaka till bara mascara o bryn, vilket jag fof har nu, mina föräldrar har alltid stöttat i mina beslut men gett mig lite hintar att inte sminka mig så mkt, inte färga håret osv

    1. 4kidsandbraids

      Å så gör vi också hintar när vi tycker det blir för mycket. Men svårt att hinna ta bort när det är bråttom på morgonen.. Ha en fin kväll!

  3. Frida

    Hej! Vill bara påminna om att det inte är givet att alla tjejerna är heterosexuella, så att anta det kan göra det svårare om någon av dem ska komma ut senare i livet. Var försiktig med antaganden 🙂

    1. 4kidsandbraids

      Hej! Tack för din kommentar! Vi är helt öppna med det i vår familj något vi pratat med tjejerna om sedan de var små. Man blir kär i en person. Nu i detta fallet är det dock en pojkvän det gäller!
      Ha en fin dag!

  4. Vilma

    Jag minns att min mamma tyckte det var för tidigt att sminka sig i sexan, så då sminkade jag mig efter att hon gått hemifrån, haha. Många såna saker är nog svåra att bestämma över när det gäller barn som är äldre än 12 år, även om jag som vuxen kan förstå att man vill göra det. Min 11-åriga lillasyster har alldeles blått hår 🙂 Varken klädesplagg, partners eller kompisar kan jag minnas att mina föräldrar någonsin lade sig i, faktiskt. Hoppas ni hittar lösningar som funkar för alla i familjen!

  5. Linnea

    Gud så kul med konståkning 5 pass i veckan så länge man orkar, tränar själv 18,5h per vecka med fys och dans som ingår, Vilket är väldigt mycket men tycker det är väldigt kul och har inte så långa dagarna skolan så det funkar går dock 8:an men än så länge funkar det med prov och läxor, läste även att du skrev om tid och pengar att allt ska funka (jag och mamma räknade ut att på 1år lägger hon ca 96 000kr för att stå på isen +skridskorna och tävlingar) och har basic 3 o fri 3 i test tänk då pengarna om man blir riktigt duktig shitttt?

  6. Amanda

    Jag fick börja med lite mascara och concealer i 6:an men mest bara för att jag började få en massa finnar. Nu är jag 18 och är ledare åt en hel del tjejer som är lika gamla som Mollie och de har alldeles för mycket smink. Jag tycker man ska börja med lite i taget,

  7. Mikaela

    Jag är nu 14 år och jag fick skjälv bestämma när jag tyckte att det var läge att börja med smink. Tror jag kanske började i slutet av 6;an med lite mascara och puder och har fortfarande nästan bara det + lite annat ibland. Hoppas denna kommentar hjälper❤️❤️

  8. Agnes

    Jag började med smink i 7an fick inte ha det i femman för 1 lärare sa att jag fick inte ha det även om det var en vuxen som hade hjälpt mig att sminka så det inte blev för mkt så fick jag inte det så började i sjuan att sminka mig då

  9. ML

    Förstår din känsla. Min äldsta fyllde 13 nu i januari o lillasyster är som dina tre, 11 i år. Helt galet vad tiden går fort och mycket man inte behövt tänka på innan som man måste tänka på nu.

  10. Moa

    Oj låter mycket med 5 träningar på is. Här är det max 3 per vecka, för tävlingsåkare. Men tycker hon det är kul och orkar så!