4 kids and braids

Tävling i samarbete med Disney Channel

God kväll å gott nytt 2019!

Samarbete med Disney Channel.

Så spännande att ha ett helt nytt år framför sig!

Har ni några nyårslöften?

Vi har några livsstils förändringar vi ska försöka genomföra!

När skolan startar ska vi alla försöka komma i säng tidigare. Vi kommer ha ett klockslag där alla ska ha gått och lagt sig och då är det inga telefoner som gäller. Vi ska röra på oss mer allihop. Nu pratar jag inte om tjejernas aktiviteter utan den där vardagsmotionen som bland annat vi vuxna behöver sysselsätta oss med.

Dem största utmaningen vi står inför och kanske den viktigaste är att vi inte ska äta godis, chips, glass eller läsk på 30 dagar med start idag. Sedan får vi heller inte köpa någon färdig mat som Mc Donalds eller pizza under dessa 30 dagar.

När skolan startar kommer vi ha ett fast matschema som vi kommer försöka följa det hör också till utmaningen!

Årets första dag och vi har bara varit eller i alla fall tjejerna. De har kollat på film och kört facetime med kompisar medan jag har städat. Micke och Mollie tog en riktig långpromenad.

Vad säger ni om att börja året med en liten tävling! Har ni någon Disney Favorit?

Nu under jullovet hann vi se både Askungen och Snövit. När jag var liten var Askungen helt klart min favorit. Jag älskade de små mössen som sydde och fixade.

Tävlingen går ut på att ni skriver en kommentar här på bloggen. Vilken er Disneyfavorit film är och varför. Jag kommer sedan dra 3 vinnare. Vinnare nr 1 får välja vinst först, vinnare nr 2 som andra och vinnare nr 3 som sista. Glöm inte skriva in er maila adress så att jag kan kontakta vinnarna.

Priserna är som nedan:

3 dvärgar, Glader, Butter och Toker.

Necessär med Lady och Lufsen, 3 dvd filmer Askungen; Robin Hood och Lady och Lufsen. 2 gosedjur Kalle Anka och Lady.

2 muggar med Peter Pan samt 1 1000 bitars pussel med motiv Lejonkungen-

Tävlingen pågår fram till den 4/1 23.59

Vinnarna kontaktas via mail och presenteras sedan också här.

H

 

Nu ska vi fixa fruktsallad och duka upp framför TVn. och se om vi kan enas om en film. Kanske en Disneyfilm?

KRAM på er och ha en underbar kväll!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fredrika

    Hemma hos oss Frost favoriten är,
    2013 den kom och fortfarande bär.
    En klassiker, Snödrottningen bygg den på,
    En H.C. Andersen saga alltid kommer bestå.
    Elsa och Anna de trollbinder alla,
    Och dess sånger vi kan tralla.
    För ”Slå dig fri”
    Skapar här hemma magi!

  2. Josefine (och Anton)

    Först vill jag säga att jag själv skulle vilja vara en i er familj, ni verkar ha så roligt ihop!
    Vilken som är min favoritfilm ifrån Disney är nog lejonkungen för den visar att kärleken slår allt. Men eftersom jag själv är Mamma och har ett litet barn på 2.5 år så är det han som Får vara med och tävla tillsammans med mig. Antons favorit film från Disney är hitta nemo då allt är wooow i filmen utom när någon är elak då är det oj. Den är spännande varje gång så han kan sitta still och kolla på hela filmen utan ett ord.

  3. Emma J

    Mary Poppins var en stor favorit som liten och nu under julen fick jag äntligen visa den för mina barn. De älskade den med! Tycker om den för lekfullheten, fantasin och musiken!

  4. Emma J

    Mary Poppins var en stor favorit som liten och nu under julen fick jag äntligen visa den för mina barn. De älskade den med!

  5. Mathilda K

    Mina favorit är nog Vaiana/Moana, för den är så fint gjord med alla färger och den fina naturen. Jag tycker även att den är bra för att den visar verkligen att tjejer kan dom också.

  6. Veronica Enström

    Har inte sett så många disneyfilmer genom åren men Lejonkungen och Robin Hood är de två filmer jag kommer ihåg vi hade på VHS som vi syskon ofta såg på. Minns känslan som speciell när man kunde se en hel film tillsammans. Skulle gärna förmedla den till mina barn. Idag sitter oftast familjerna med varsin skärm tyvärr eller så är man inte fokuserad på det man ser.

  7. Sessan

    Älskade Pocahontas som liten, hon var så vacker och sjöng så fint! Det var en exotisk kultur som jag aldrig stött på tidigare.

  8. Zanna

    Jag har många favoriter men Min favorit Disneyfilm är skönheten och odjuret för att Jag tycker om budskapet i filmen och att oavsett hur man ser ut så finns kärleken på insidan ☺️?

  9. Mathilda

    Min favorit film är lady och luffsen för jag tycker att den är såå bra bara för att den har funnits längre och den blir alldrig tråkigt jag är 15 år och jag har inte tröttnat på den?

  10. Johanna

    Jag tycker bäst om Modig, dels för att huvudkaraktären är så lik min dotter och dels för att den visar starka kvinnor i huvudrollerna. Den visar även på hur viktigt det är att lyssna och ta hänsyn till varandra.

  11. Alexandra

    Min favorit är snövit! Jag älskar alla djur och sen är den lite läskig också. En fråga bara: i paketet med dvärgarna; vinner man en eller alla tre? Superrolig tävling förresten!!

  12. Kerstin

    Djungelboken. Älskar både handlingen och musiken. Lekte att jag var Mogli som liten. Tyckte även det var lite sorgligt när han lämnade djungeln.

  13. Saga

    Hej hej! Min favorit Disneyfilm är helt klart lejonkungen?? Sååå mysiga filmer med mycket bra musik och fina, härliga djur???

  14. Saga

    Hej hej!! Min favoritdisneyfilm är helt klart lejonkungen?? Sååå mysiga filmer med mycket bra musik och fina, härliga djur????

  15. Emelie

    Min yngsta dotters favorit är Frozen
    Första gången hon såg den (på bio), var hon tillsammans med sin moster och moster frågade henne om hon mådde bra för hon hörde bara snyftande från min dotter. Hon var så ledsen efter hon sett den, men har sett den om och om igen och blir lika tagen varje gång.
    Om jag vinner så blir det dvärgarna då min mammas favorit film var snövit och hon såg den så många gånger tillsammans med min äldsta dotter

  16. Tove

    Åh, älskar disneyfilmer så mycket och är alltid den kategorin jag väljer bland när det är dags för filmkväll här hemma ??? Min favorit är faktiskt Björnbröder, det är en film som jag och min bästa kompis alltid kollade på när vi var små. Varje gång jag ser filmen idag är det som att jag får uppleva alla minnen och stunder igen. ?

  17. Emma Modig

    Min disneyfavorit är självklart Lejonkungen:) Jag och min tvillingsyster och min storasyster såg på den tillsammans jättemycket när vi var små:) och vi kan alla repliker än idag:) och vi spolade alltid förbi den delen när mufasa dör för det var så hemskt:( Min bror gör samma för sin son som nu är gammal nog att se filmen men han spolar också förbi det hemska. Men det är en underbar film och ett härligt minne som jag delar med mina syskon:) och längtar till jag kan visa filmen för mina barn när dom blir tillräckligt stora:)
    Kram Emma

  18. Vilma Dahl

    Min favorit Disneyfilm är lejonkungen.? varför jag tycker så är för att den utstrålar flera olika känslor, till exempel sorg och lycka. Precis som livet.?

  19. Vilma

    Min favorit Disneyfilm är lejonkungen.? varför jag tycker så är för att den utstrålar flera olika känslor, till exempel sorg och lycka. Precis som livet.?

  20. Emma Modig

    Hej? min disneyfavoritfilm är självklart Lejonkungen!? Jag och min tvillingsyster såg den jättemycket när vi var små tillsammans även ihop med våran storasyster? vi kan än idag alla repliker i den? och jag kommer ihåg att man alltid spolade förbi just när mufasa dör för det är så hemskt? min storebror spolar förbi det för sin son nu när han ville se den? och jag längtar till mina barn är så stora så dom får se den? ett härligt minne som jag delar med min syskon?
    Kram Emma

  21. Jennifer Taivaloja

    En stor favorit Disney film är lejonkungen utan tvekan. Så många gånger man gråtit och blivit så rörd till filmen. Den är så himla fin och beskriver kärlek på pricken. En helt underbar film som man aldrig tröttnar på.

  22. Marica

    Så svårt att välja för alla Disney har ett budskap. Men valet faller på Den lilla sjöjungfrun för jag har ett så starkt barndomsminne från den. Det var filmkväll på fritidsgården i en annan stadsdel så bara det var pirrigt. Skolans tuffaste tjej började gråta för att filmen var så fin och det har fastnat hos mig. Det gjorde något. Även hon kunde visa känslor och det var så fint! Filmen och dess grafik,, färger och sång är så härlig! Många år sedan jag såg filmen nu men minnet är väl bevarat och finns i mitt hjärta!

  23. Alva Bengtsson

    Min favorit film är snövit och de sju dvärgarna. älskar djur och tycker om dvärgarna, alla har en rolig personlighet vilket jag älskar <3

  24. Victoria

    Jag gillar coco (om man får välja på disney-pixar filmer) för att den är väldigt bra både för barn och vuxna. Man kan prata med barnen om den och den ger en bättre förståelse för andra traditioner än de vi har i Sverige. – den förmedlar ett viktigt budskap. Om man måste välja Disney-klassiker väljer jag Mulan, min favorit som liten. Den har bra musik, fina färger och även den skapar rum för diskussion om varför de gör som de gör.

  25. Jessica

    Vilken rolig tävling! Jag älskar verkligen skönheten och odjuret. Det var den absoluta bästa när jag var liten. Jag blev så glad när Disney gjorde den otecknade varianten för något år sedan!

  26. Nancy

    Min favorit är snövit för den är både rolig och lite sorlig. Den är rolig för att hon och dvärgarna har så kul och dansar tillsammans. Men den är sorlig för att hon inte har något hem. Jag tycker även att filmen visar att djur och människor kan komma nära varandra på ett finge sätt!

  27. Hanna Lixenstrand

    Min favorit Disney film är askungen, snövit och Lady och luffsen. För att jag får en sådan bra känsla utav att kolla på de.

  28. Carolina

    Min absoluta favoritfilm är Robin Hood.
    Fastnade för den redan som barn och under senare år tycker jag att budskapet i filmen är klockren.

  29. Madeleine

    Min favoritfilm från Disney är Frost, även om den kom ut när jag blivit ”vuxen”. ?
    Jag skulle vilja vinna paketet med Lady så den lilla prinsessa jag har i magen kunde ha den som sällskap när hon tittar ut

  30. Britt Eklund

    Jag tycker Skönheten och Odjuret är den bästa och det visar verkligen att det är insidan som räknas och även att han till slut blev snäll när det var någon som såg honom som han var inuti. [email protected]

  31. Sarah A.T

    Älskar Disneyfilmer men en av favoriterna är Mary Poppins. Hon är en en bestämd nanny men också så varm och lekfull och jag älskar att barnen får använda all sin fantasi och vara med om de mest fantastiska saker. ?

  32. Sandra

    Askungen är min favorit. Det visar att du behöver inte vara den mest perfekta eller rikaste för att kunna vara en ”prinsessa” alla är vi lika värda och alla kan bli vad dom vill! ? fin berättelse!

  33. Sandra D

    Åh jätte svårt å välja en film egentligen.
    Född 91 så är uppväxt med alla dessa härliga filmer.
    Men måste ändå säga att snövit är min favorit.
    Kollade alltid på den med ena handen för ögonen så fort jägaren och häxan var med.
    Skräckjagande förtjusning.

  34. Lisa

    Mina favorit disneyfilmer som jag alltid älskat och alltid kommer älska är alla dom tre high school musical filmerna. Dom är så mysiga, låtarna tycker jag själv är så sjukt bra och jag som är 14 drömmer ju såklart om att gå i en sån skola som dom går i… men vem vill inte gå i en sån skola? haha?Tycker verkligen dom filmerna bjuder på allt, spänning, humor, romantik, drama och mycket mer!! Bara älskar dom och har ju växt upp med filmerna också!!? min mail: [email protected]

  35. Johanna

    Min är skönheten och odjuret. Den är så sorgligt men ändå lycklig och mysig. Att Bell är en sådan envis tjej som inte ger upp trots odjuret envishet och arga/ledsna sinne.

  36. Timeja Mårdberg

    Hej jag skulle jätte gärna vilja vinna något av de här priserna. Jag älskar verkligen Disney och jag har kollat på Disney sen jag va typ 2 år så det har varit som en tradition att kolla på Disney,och min favoritfilm är Snövit: jag tycker att dvärgarna är så gulliga och filmen har bara en så bra storie. Hoppas jag vinner! ?❤️

  37. Malin S Stoltz

    Alla Disneyfilmer är bra, men om jag måste välja 1 film så väljer jag Lejonkungen. Den är så fin, rolig och sorglig på samma gång. Den hamnar på nummer ett därför att handlingen är så fin – Simba får lära sig om livets mening, både genom orättvisor och rättvisor. Dessutom är musiken i filmen såå bra! Jag glömmer aldrig när jag för flera år sedan såg den på bio för första gången.

  38. Anja

    Min/vår absoluta favorit är Tjuren Ferdinand, där kroppen inte riktigt stämmer med det inre… Gullig och man kan känna igen personer i honom. Ibland är det skönast att dra sig tillbaka och bara sitta under sin korkek. Man ska vara sig själv och njuta av livet på sitt sätt och i sin hastighet. Låter som ett bra nyårslöfte!!!
    Mvh
    Anja
    [email protected]

  39. Anja

    Min/vår absoluta favorit är Tjuren Ferdinand, där kroppen inte riktigt stämmer med det inre… Gullig och man kan känna igen personer i honom. Ibland är det skönast att dra sig tillbaka och bara sitta under sin korkek. Man ska vara sig själv och njuta av livet på sitt sätt och i sin hastighet. Låter som ett bra nyårslöfte!!!
    Mvh
    Anja
    [email protected]

  40. Viktoria

    Men vad roligt med tävling och vilka bra mål ni har för året! ?
    När jag var liten kunde jag se på Lilla Sjöjungfrun hur många gånger som helst! Älskar hennes drömmar, nyfikenhet, all musik.. och hon är ju så himla vacker ?

  41. Reka Santibanez

    Min absolut favorit film är och kommer nog alltid vara 101 Dalmatinerna! Jag är uppvuxen med Disney filmer och älskar titta på dom med mina barn ♡ Bättre mys kan man inte hitta på♡

  42. Jessica Jonsson

    Min favoritfilm från Disney är frost. Det är den filmen jag tycker är finast och har dån fin bakgrundshistoria och systerskap. Jag och min guddotter kan förövrigt alla sånger utantill som vi brukar skriksjunga med i när vi tillsammans kollar på våran favorit film ❤️ Vilket är det absolut mysigaste och bästa som finns då man blir som hel av att ha sin favorit film på och sin favorit tjej brevid sig ???

  43. Susanna

    Disney för mig har alltid varit viktig och en stor del av mig. Jag är maskrosbarn och min försvinna-från-allt-jobbigt sak var just filmer och speciellt Disney. Min dotter har samma kärlek till Disney.
    Min favorit är faktiskt Prinsessan & Grodan, med prinsessan Tiana.
    Vinsten skulle självklart vara till min älskade dotter (men lite till mig också?)
    Tack för en underbar blogg! ?

  44. Ebba Wall

    Min favorit Disney film är nog Trassel just för att när jag var liten så drömde jag om att bli precis som henne och älskade rapunzels hår. Jag tyckte också om den för den är rolig och spännande och för att hon använder en stekpanna för att skydda sig. Det är också för att jag tycker att ljuslyktorna var så fina som blev tända på den dagen då det var hennes födelsedag.

  45. Camilla Andersson

    Åååh underbara tävling! <3

    Vår favorit här hemma är just Snövit! Jag har älskat filmen sen jag var liten, o har verkligen gett över Disneys favoriter på mina barn. Men just Snövit är den bästa! Den går varm här. <3

    Min pojke längtar verkligen efter att få Toker o Butter, han tjatar, såå jag hoppas, o håller alla mina o sonens tummar hårt hårt intill varandra. Det skulle göra hans dag hundra ggr om, om inte mer. Vilken härlig underbar lycka! <3

    Kramar Camilla o Wilmer 7 år :), Västerås

    Min mail: [email protected]

  46. Johanna

    Min favorit Disney film är Frozen/ Frost för att jag tycker Annika Herlitz sjunger så vackert i den filmen och för att jag Älskar Snögubbar och speciellt när Olaf/ Olof säger ”Endast sann kärlek kan tina ett fruset hjärta” Och jag har tänkt på det, det är ju faktiskt sant!

  47. Sanne

    Åh! Jag är en riktig Disney torsk .. uppvuxen med Disney och nu har jag en dotter som heter Juli som är 15mån och hon kommer få se alla Disney filmer såklart!:) Min absoluta favorit är lilla sjöjungfrun! Bra handling, bra musik, rolig och mysig:)
    Hoppas på vinst, åt min dotter:)

  48. alexandra

    Min favorit Disney film är Lejonkungen för att jag satt alltid med mina syskon och kollade på den sedan dess har jag inte kunnat sluta titta på den. Jag bor inte med mina syskon idag men när jag ser den så känns det som att dom är här! Ser den än idag då den får mig på så mycket bättre humör! Den är sorglig men det är så skönt att gråta till en film som är så fin och underbar!

  49. Julia

    Min favoritfilm är Snövit och dom sju dvärgarna.
    Jag tittade alltid på den film när jag var liten och var hos min mormor och morfar. Jag visste precis hur man startade tv:en och VHS-spelaren. Trots att mormor och morfar sa att jag bara skulle stanna en liten stund.
    Den bästa scenen enligt mig är när Toker ska dansa med Snövit.

  50. Lova Strömberg

    Min favoritdisneyfilm är nog modig för att den speglar om viljan att våga vara sig själv. Jag tycker själv att det är superviktigt i dagens samhälle för att alla ska må bra! Jag tycker även att modig har även en superintressant handling som verkligen tog tag i mitt hjärta. Hoppas att du får ett bra 2019!

  51. Vanessa Backman

    Min favorit när nog snövit❤️hon är vacker och har många fina djur vänner ?skulle gärna vara vön med en som henne

  52. Therese Grabler

    Jag älskar Moana! Så mycket fantastisk musik. Kollade mkt på den när jag var gravid och nu älskar dottern när vi lyssnar på musiken därifrån! Sen att storyn är annorlunda och inspirerande är ju inget negativt! ?