Hur många år är tjejerna och går trillingarna i samma klass? – 4 kids and braids

4 kids and braids

Hur många år är tjejerna och går trillingarna i samma klass?

Hej torsdag!
Lämnade av tjejerna för deras 3:e dag i skolan. De var lite trötta imorse och inte riktigt lika taggade. 2 av de små slocknade på soffan igår kväll och det brukar dom inte göra. Det är så klart massa nya intryck för dom alla 4. Sedan så har ju de flesta träningar också dragit igång. Även fast vi har rört på oss inte så mycket som planerat så blir det ju ändå skillnad när deras fritidsaktiviteter drar igång.
Tidigare höll trillingarna på med samma aktiviteter de dansade och gick på innebandy men vi kände att de alla 3 ville åt lite olika håll så då öppnade vi upp för att de skulle få prova på det som de ville göra var och en. Maja hittade direkt dansen, Tea konståkning medan Tilda testat både handboll och tennis.
Mollie kommer som det ser ut nu träna fotboll och innebandy. Dock ligger dessa 2 kvällsaktiviteter på samma dagar med en halvtimma emellan så vi får se om hon orkar. Tilda kommer köra fotboll och eventuellt dansa street med Maja. Maja kommer köra fotboll, balett, street och jazz. Tea fotboll och konståkning.
Jag har fått lite frågor om tjejerna och jag tänkte passa på att svara på dom.
Tjejerna är 12 och 10 år gamla. Mollie börjar 6:an och går på samma skola som de andra. Tilda, Maja och Tea har precis börjat 4:an. Det finns 3 4:or men vi hare inte ens tänkt tanke att dela dom. Eller jo tanken har funnits men vi känner inte att de inte skulle kunna klara av att vara i samma klass. Hur det än är att ständigt ha 2 systrar med dig så kan det ju självklart också bli för mycket. Dom är ju liksom där hela tiden. Vi tog upp saken med tjejerna och det kändes å inte aktuellt. När jag var med småtjejerna i skolan på deras första dag delade läraren upp dom när det kom till slöjd, musik och bild. Det är nytt för tjejerna då de alltid varit i samma grupp tidigare. Jag visste inte riktigt hur de skulle reagera men de blev jätteglada. Tilda och Maja hamnade i samma grupp medan Tea hamnade i en annan med en av deras bästa kompisar. Det är första gången idag som de inte kommer ha olika lektioner så vi får väl se hur de upplevde det.
Sedan vet jag inte hur det skulle vara rent praktiskt för oss med barn i 4 olika klasser. Tänker er bara att hålla koll på en sådan enkel sak som när de ska ha gympakläder med sig…. Eller föräldramöte… Sedan så skulle det ju såklart vara skönt om de inte tex hade samma läsläxa osv lite tradigt ibland att lyssna på samma läxa 3 gånger om… Fast samtidigt kan de hjälpa varandra så det bli nog bra som vi har det.
Så skönt att ha Mollie där också som en trygghet för dom.
Nu ska vi snart göra oss redo för Teas konståkningsträning. Vi försöker dela upp det jag och Micke. Jag tar trillingarna och han tar Mollie.
Vill ni ha lite tips på träningskläder förresten?
Mollie undrade förresten varför vi hade 3 likadana schema på kylskåpet. Ja för att alla ville såklart  sätta upp sitt schema Mollie skulle dock kopiera sitt först så vi kommer ha 4 schema på kylskåpet.
Kommer ett inlägg senare ikväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.