4 kids and braids

Lerbad, när man inte kan bada i havet….å sista båten har gått…

Go kväll måndag!
Ja det är fortfarande några minuter kvar innan vi har tisdag!
Vi började morgonen på campingen i Le Saint Mont-Michel. Hade ställt klockan på 8 men gick inte upp förrän efter att ha snoozat några gånger. Vi var på rull kl.9. Har man bara förberett allting kvällen innan så går det ganska så fort att komma iväg.
Idag gick det även mycket bättre att stanna på vägen så efter lite drygt 2 timmar blev det ett fikastopp. Jag satt och letade campingar under vägen och hittade några stycken. Det är ju dock svårt när man bara sitter och tittar på hemsidor med hur det ser ut i verkligheten och läge. Igår valde vi camping utifrån tjejerna med lekplats, pool och studsmatta. Tjejerna tyckte väl det var helt ok med de ville hellre ha nära till havet det är viktigast. Så det var det jag gick på idag. Vi var ju även lite sugna på en båttur ut och se Fort Boyard där de spelar in fångarna på fortet så jag valde lite camping utifrån det också.
Vi rullade in mot campingen några mil söder om La Rochelle. Vi hade pratat om innan att om den nya campingen skulle kännas ok kanske det skulle bli vårt slutmål. Hon i receptionen tittade på oss och skakade på huvudet när hon såg vårt långa ekipage. Gick och frågade någon om extra lång plats. Det kändes som att vi hade tur när hon hittade en. Vi blev visade dit och jag förstod inte riktigt vad problemet var vår husvagn hade typ fått plats lite överallt. Vi ställde upp husvagnen och åkte och handlade. Behövde fylla på kylen vilket vi inte behövt göra sedan vi lämnade mamma. Tjejerna ville köpa madrasser för resepengar de fått av mormor och farmor så de fick göra det.
Tillbaks på campingen började vi blåsa madrasser…. Vi bytte om och packade ner handukar redo för bad bland vågorna. När vi kom ner till stranden kändes det så himla lyxigt en lång härlig sandstrand och inte så mycket folk alls otroligt nog. Tilda, Micke och Tea tog med sina madrasser ner till strandkanten och lade ner dom i vattnet. De satt fast…. Hela stranden var som grålera… Det var därför det inte var någon annan som badade. Det blev lera på hela Tildas och halva Teas madrass lera som vi senare fick skrubba bort. Det var närmare 30 grader så vi gav upp stranden. Tjejerna vart såklart väldigt besvikna. Vi tänkte då ta båten ut för att se fort Boyard- där de spelar in fångarna på fortet. Tror ni det gick någon båt…. Nej sista båten för dagen hade avgått för en timma sedan…..  Efter att ha legat i skuggan utanför husvagnen gick vi på en promenad ut mot en pir. Det var näst intill folktomt. Rätt som det var dök det upp ett tivoli från ingenstans. Det var inte en människa där förutom de som arbetade där. Någon satt och sov, någon lagade mat till familjen inne i en biljettlucka. Det var så galet märkligt. Nästan lite spökligt.

Vi kunde ju inte bara låta bli att bara gå förbi.

Vi fortsatte promenera och kom till en skog mitt i ingenstans. Micke tittade på kartan och det visade sig att det låg en strand på andra sidan. Vi beslutade oss för att gå dit. På vägen passerade vi ett stort Casino också det väldans märkligt.
När vi kom till stranden var det mer liv och rörelse där. Något mysig strandhäng och några mysiga cafeer och restauranger. Vi käkade lite glass innan vi gick vidare mot campingen.

Vi passerade minigolfen som vi såg när kom till campingen tidigare på dagen. Kolla in öppettiderna… Tjejerna ville såklart spela så vi avslutade kvällen med en 18 halsrunda i minigolf.
 
Så himla häftig bana. Med banön som gick bara upp och neråt. Det var så naturtroget med vattenfall och djurläten längs banan. Så äkta att Maja till och med blev rädd vid några tillfällen.
Väl tillbaks till campingen käkade vi toast innan tjejerna gick in och lade sig. Eller nej det gjorde dom inte alls. Det blev bråk om vem som skulle sova var…. Ja vi hade bestämda platser innan vi åkte hit och hade det tills för någon dag sedan….. Redan hittills har gått riktigt bra även fast det kanske inte blev som det skulle idag men det är något vi kommer skratta åt länge. Alltså tänk vi kommer där med värsta madrasserna och slänger oss i i alla fall några av oss å så går det inte ens att bada.
Vi har inte riktgt bestämt hur vi ska göra imorgon. Vi vill alla självklart till en annan strand en strand där det går att bada och där det finns vågor men samtidigt hade det varit skönt att bara hänga här en dag till. Blev ju inte så tokigt i alla fall.
Nu ska jag krypa in och lägga mig också lite spännande att inte ha någon plan faktiskt utan vi får liksom sova på saken!
KRAAM på er från en husvagnscamping strax utanför La Rochelle.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.