Summering miniweekend och vem gjorde nr 2 på förtältsmattan??? – 4 kids and braids

4 kids and braids

Summering miniweekend och vem gjorde nr 2 på förtältsmattan???

Go kväll lördag!
Vi har precis landat i soffan hemma allihop. Vi ska försöka heja fram Sverige till en vinst ska ni också hjälpa till?
Vi har haft en härlig miniweekend över midsommar med husvagnen på Skantzö Camping i Åsby, Hallstahammar.

Det var lite drygt 15 mil att åka hemifrån och tog ungefär 2 1/5 timma att åka dit. Husvagnen är tung och man märker när vägarna är lite gropiga. Nu är det ju inte jag som kör får tyvärr inte – eller jag vet inte ens om jag vill köra för jag har inte rätt behörighet på mitt körkort. När vi kom ut på de lite större vägarna kändes det bättre. Själva campingen hade ett större servicehus och ett lite mindre. Vi bodde närmare det lite mindre och där fanns det man behövde. Vid campingen fanns också ett stort poolområde med uppvärmda pooler med både rutschkana och hopptorn något tjejerna verkligen gillade. Det var dock lite kallt i luften men och det gick inte bada mer än en timma.
Vi har valt att inte ha något större förtält då vi mestadels kommer åka omkring med husvagnen det är i alla fall vad vi tror. Resetältet vi valt att köpa tog lite drygt 20 minuter att sätta upp om vi hjälptes åt och ungefär lika lång tid att plocka ner. Vi valde att köpa en förtältsmatta från Biltema och den fyllde verkligen sin funktion. När vi plockade upp grejerna var tjejerna otåliga och där måste vi försöka tänka till hur vi löser på bäst sätt. Det är tålamodsprövande nog med att bara vara vuxen och få till alla grejer.
När vi fått upp alla grejer fick tjejerna tömma sina väskor en i taget för det blir trångt när alla springer omkring och rycker i dörrar och skåp. Vi lagade även mat i husvagnen och även det tar tid och det blir trångt. Själva köksbänken är inte stor och när man ska laga mat till så många blir det mycket mat att laga. Vi åt alla måltider ute i förtältet (förutom midsommarmiddagen den lyckades vi ju få till utomhus) och det kommer vi nog försöka fortsätta göra. Det där med att gå iväg med disk och försöka gå tå toa i servicehuset är väl bara till att vänja sig vid. Likaså tömma toatanken måste jag också lära mig kanske kanta det efter sommaren eller hur Micke. Har glömt allt du visade mig igår kväll när den var tvungen att tömmas sent på kvällen. Sedan är det inte smart att glömma en soppåse i förtältet. Igår morse hade ett djur hittat en burk med tonfisk och gjort nr 2 på förtältsmattan. Vi var helt övertygade om att det var en katt men när vi satt i tältet igår kväll kom det en igelkott på besök…. Var nog den som var boven… Hände våra vänner i natt….
Det blir lät stökigt och rörigt när man är så många som vi är. Det gäller till att alla försöker hålla reda på sina egna saker och att man hittar bra platser till allt som man inte kan ha framme när man är på rull.
Det var dom praktiska sakerna när man kommer till själva semesterdelen det här med att njuta och uppleva saker tillsammans så ger jag den här helgen en 10 i en skala just 1-10. Man är nära varandra och när allt väl är fixat så finns det absolut inga måsten. Inget som när man är hemma som direkt står och väntar på en. Ja den lilla disk eller damsugningen som behövs fixas är ju klart på ett par minuter. Det är billigt vi räknade ut att hela helgen med boende och mat kostade nästan lika mycket totalt en hotellövernattning skulle kostat för oss alla. Att tjejerna tillsammans med våra vänners barn hittade massa kompisar att leka med uppe i lekparken ja bara det är värt hur mycket som helst. De hade så himla roligt när de sprang mellan husvagn och lekpark. De ville verkligen inte att kvällen skulle ta slut och de vill heller inte åka hem imorse. Nu hade vi ju sällskap med oss i form av våra närmaste vänner och de förgyllde ju helgen jättetycke. Det jag har kommit fram till ja vi är inte riktigt överens är att vi ska försöka stanna 2 nätter vid varje planerat stopp på vägen ner till Biarritz. Det kommer bli långa resdagar och jag tror man behöver landa 2 nätter för att verkligen få tid att njuta av det vi upplever på vägen. Vad tror ni? Något annat som är otroligt positivt vi sover jätteskönt allihop i husvagnen det blir så skönt mörkt och sängarna är jätte sköna!
Nu börjar själva matchen och vi är alla tokladdade. Eller ja tjejerna sitter med varsin Ipad och jag och Micke med varsin dator men vi är samlade framför tvn allihop. Vi för väl höja ljudet lite så vi inte missar något. De tackar precis varandra på tvn och Tilda undrar vilka som vann…. Försöker förklara men mamma man tackar ju bara varandra i slutet av matchen…. Kör dom med gröna kort mamma?
Familjens betyg:
Mollies betyg: stark 10 Bästa: midsommarmiddagen tillsammans med vännerna. Sämsta: Regnet.
Tilda betyg: 10 Bästa: Badet var helt klart bäst. Sämsta: Att vi åkte hem.
Maja betyg: 10 Bästa: Leka i lekparken, äta midsommarmiddagen och bada. Sämsta: Regnet och att vi åkte hem.
Tea betyg 10 Bästa: Att jag vågade hoppa från 3:an i hopptornet. Sämsta: ingenting.
Micke betyg 9 Bästa: Vara tillsammans med familjen. Sämsta: Mycke grannar å regnet.
Karin betyg 10 Bästa att ha allt med sig och att vi fick så mycket tid att bara vara med varandra. Sämsta: Stökigt och trångt….
Vi är alla i alla fall överens om att vi fortfarande ska våga oss på vår kommande planerade resa. Så medan matchen pågår ska jag se om jag kan boka lite campingar på vägen ner.
Nu kör vi heja Sverige. Shit va nära det var att det blev 0-1…
Bilden på Mollies uppsättning igår får bli avslutning på detta inlägg. En enkel men effektfull uppsättning. Man tar omtag från båda sidorna och fäster med en liten snodd. Sedan tar man tofsen och drar ner den i mellanrummet mellan tofsen och nacken hoppas ni förstår. Sedan upprepade jag samma sak några gånger och drog ut håret på sidorna. Dekorerade med några blommor. Regnkappan har verkligen åkt på och av under hela helgen så den fick vara på när jag tog bilden.

Å där blev det 1-0!!!! HEJA HEJA SVERIGE!!!
Har ni några frågor gällande husvagn, hår eller ja vad som helst bara lämna en kommentar!
KRAM från mej

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  När vi åker ut med husvagnen, 5st så packar vi upp allt i husvagnen innan.
  Har olika fack/skåp för våra kläder.
  Alla vet vart deras kläder ligger.
  Jackor och tjocktröjor har vi i en låda som vi inte behöver ha så mycket.
  Till barnens leksaker så har det ena varsin lekledare nere vid fötterna vid deras säng.
  (Lådorna inköpta på jula)
  Perfekt för då kan barnen veta vart leksakerna finns och det kan plocka undan själva
  Ett litet tips bara för att hålla inordning.

 2. Marie

  När vi campade så packade vi in våra saker i husvagnen hemma. Så var det färdigt när vi kom fram 🙂

  1. karinsather

   Hej!
   Ja det kommer vi nog också göra men denna gången hade vi inte tid tyvärr att göra det….
   Det är nog det smartaste att göra!
   Ha en fin kväll!