4 kids and braids

Viftar och gestikulerar engagerad mamma?

Go kväll tisdag!
Trott hela dagen att det varit onsdag…. Varför blir det så där tokigt ibland..
VET NI!!! Jag snoozade inte imorse utan gick direkt upp Vi var klara allihop på 15 minuter. Behövde inte sladda in på skolan och kunde byta om i lugn och ro på jobbet! Var ju inte så svårt…. Påminn mig gärna imorgon bitt när jag trycker på den där snooz knappen för 10:e gången…
Jobbat och fastnade kvar i träningshallen. En fråga dök upp i mitt huvud som jag inte kunde släppa!
Hur engagerad/närvarande mamma ska/får man vara?
Just nu sitter jag och hänger i innebandyhallen. Trillingarna kastar bollar i ena hörnet och jag sitter och tittar på Mollies träning. Borde åka hem och laga mat, träna, lyssna på läsläxor x 3 och fixa dagens att göra grej. Japp det är något nytt. Har en lista på en massa saker om jag behöver/vill fixa och så har jag lovat mig själv att beta av den listan genom att göra en sak varje dag. Igår tog jag rensa ur bilen. Idag lutar det åt att köra ett röj i hallen för den ser inte så väldans inbjudande ut. När jag var liten var en hall en hall där det hängde kläder och stod en massa skor överallt. Har fått för mig att det ska vara ett inbjudande rum där det ska se hemtrevligt ut. Välkomnandet får pianot stå för. Japp vi har ett piano där. Fick inte plats i vardagsrummet när jag möblerade om . Men jag är inte sugen på att göra en endaste grej. Jag vill sitta här i innebandyhallen och bara vara. Finns ju massa människor som är väldans bra på att laga mat så man kanske ska stötta någon av alla dessa människor. För det där med mat är inte min starka sida.
Har precis suttit 2 timmar i ishallen och tittat på Teas konståkning och fysträning. Än så länge verkar hon uppskatta mitt minspel där jag försöker hjälpa henne från läktaren genom att vifta och peka och gestikulera. För jag vet ju allt om konståkning är typ proffs….. Jag gör likadant på de andras träningar. Dock inte lika tydligt för i ishallen syns jag inte lika mycket. Nej jag är inget proffs långt ifrån jag vill bara vara lite engagerad en engagerad mamma. Egentligen kanske de alla skulle behöva lite egentid medan de tränar. De kanske känner en press från mig att prestera? Hur vet man hur man ska göra för att göra rätt.

Tjejernas allra bästa timmar på veckodagarna spenderar de i skolan och på fritids. Jag spenderar den tiden genom att umgås med andras barn medan deras föräldrar jobbar. Om något år kanske tjejerna tar sig själva till och från träningarna. De kanske inte vill att jag sitter där och viftar men än så länge har dom inte sagt något. Snarare tvärtom. Så jag kanske sitter kvar här och njuter av tiden att hänga nära dom. Trillingarna verkar dessutom ha hur mycket energi kvar som helst som de passar på att göra sig av med. Just nu kör de lopp ute i korridoren utanför.
När jag lagt ner datorn blev det ett helt annat slut på tjejernas lek…. Så nu har jag hamnat hemma. Falukorv i ugnen och så ska jag fixa potatismos, tjejerna läser läxor och jag ska strax röja runt i hallen…
Önskar er alla en underbar kväll!
KRAM från mej!
 
 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.