4 kids and braids

Mshairsnowman

Hej tisdag kväll!
När man bara måste testa något så är det tur att någon av tjejerna ställer upp. Idag blev det en snögubbefrisyr på Maja.
Det du behöver är 2 eller 3 donuts i olika storlekar, hårsnoddar och dekorationer du vill använda till själva snögubben. Jag använde 2 häftstift som ögon, ståltråd och lite orange playdooh till näsan, 2 hårnålar till knappar och en liten garnluva som jag och tjejerna pysslade ihop häromdagen.
Maja har inte jättelångt hår och det behövs inte heller för att fixa frisyren. Börja med att borsta igenom håret och sätt upp en hög tofs.

Trä över en donut. kamma över håret över donuten men lämna lite hår så att det räcker till de andra donutsen som man sätter över.

Fäst håret runt donuten med en snodd, Håret som blev över drog jag bak och gjorde en fläta som jag sedan snurrade runt nedre kanten av donuten fäste med en hårnål. Sedan tar du en ytterligare en donut en mindre och tröt över håret.

Sedan kammar man hår över donut 2 och sätter en hårsnodd över. Spara hår till den sista donuten. Dra bak håret och gör en ny fläta som du drar runt donuten fäst med en hårnål.

Sedan är det dags för den sista donuten och nu kammar du över allt hår och fäster med en snodd.
 

Håret som blev över kammade jag bak och gjorde 2 flätor av. Satte 2 bitar ståltråd i och så fick det bli armar. 2 hårnålar med pärlor blev knappar. 2 häftstift ögon målade små svarta prickar på. Näsan tog vi en bit ståltråd satte lite orange playdooh på som en morot och hatten ett pyssel med garn och toarulle. Lägger upp inlägg om det imorgon. Så söta att hänga i granen.
Så här blev resultatet:



Lycka till!
Ha en underbar kväll !
KRAM

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.