De här minibiffarna från tastelines barnkasse skall egentligen innehålla fetaost, men eftersom barnen ratade den smaken stenhårt så bytte vi till hackade oliver istället.
Mumsiga minibiffar med oliver i tomatsås
3/4 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram nötfärs
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk oregano
50 gram fetaost (oliver)
400 g färdig pastasås
800 gram potatis
50 gram riven ost
olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Skölj potatisen och dela i klyftor. Lätt i ugnsfast form. Salta, peppar och ringla över olivolja. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
Vispa ihop ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla en stund. Finhacka lök och vitlök. Blanda ner nötfärs och lök med ströbrödsblandningen, krydda med oregano, salt och peppar. (Smula ner fetaost) eller hacka svarta oliver och rör i. Forma små biffar och lägg på en tallrik.
Tzatziki Skölj 1 tomat, 1/2 gurka och en 1/2 paprika. Gröp ur kärnorna ur gurkan och dela alla grönsaker i små tärningar. Blanda med crème fraiche i en skål och pressa ner 1/2 vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.
Stek biffarna i lite olja, till de är gyllenbruna. Sänk värmen och låt de bli klara på eftervärmen. Slå över pastasåsen och låt allt bli varmt. Strö över ost.
Minibiffar
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.