Lingon och Dulce de leche i en syrlig och söt kombination.
Lingonkolamuffins
Denna gång använde jag mig av Leila Lindholms grundrecept, med lite egen modifikation.100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 burk sötad kondenserad mjölk
2 dl lingon
1. Sjud burken med kondenserad mjölk i ca 3 timmar, se till att den hela tiden är täckt med vatten. När 30 minuter återstår kan baket påbörjas…
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och 1,5 dl lingon.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och rör ner i muffinssmeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och lägg i en matsked smet i varje form.
6. Fyll muffinsen med en matsked dulce de leche (kondenserad mjölk), några lingon och fyll täck med 1-2 msk smet.
7. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 12 minuter.
Lite för syrliga lingon enligt Storasysters smak, men vi andra tyckte att de var riktigt goda. Hoppas att du tycker detsamma!
De ska jag verkligen prova någon gång. Låter supersmarrigt