Det ljuva 40+ livet

Uteaktiviteter på Siggesta gård

Det var studiedagar för mina tjejer i måndags och tisdags och jag passade på att vara ledig tillsammans med dem. Vi hade tänkt att gå på Gröna Lund men det var inte öppet, tyvärr. Istället packade vi matsäck och åkte ut till Siggesta gård på Värmdö. Väl där köpte vi varsitt aktivitetsband. I aktivitetsbandet ingår alla gårdens uteaktiviteter: äventyrsgolf, fotbollsgolf och skogshinderbana. Det blev många härliga utmaningar i härligt väder.siggestaÄventyrsgolfen Värmdö runt har en hel del år på nacken nu, men den är väl underhållen och i fint skick. Det finns en enkel och en svår väg att gå. Som vuxen spelade jag den svåra vägen på alla hål, medan barnen tog den väg som bollen hamnade helt enkelt…siggesta-2Skogshinderbanan är en utmaning för liten som stor. Det handlar mycket om balans och många hinder är riktigt vingliga.
Hindren är som tur är inte särskilt långt ifrån marken, så tappar man balansen är fallet inte så hårt.siggesta-3siggesta-4siggesta-5Den avslutande linbanan i skogshinderbanan var en av höjdpunkterna.siggesta-6siggesta-7Fotbollsgolfen möttes till en början av viss skepsis, men redan efter första hålet visade det sig vara riktig roligt – särskilt när jag lobbade min boll så att den fastnade i ett träd.siggesta-8Hålen var inte helt lätta för det fanns en del hinder att ta sig över eller bredvid.siggesta-9Jag var totalt chanslös mot tjejerna i skoghinderbanan saknade både stil och mod, medan jag än så länge kan titulera mig som segrare i äventyrsgolf och fotbollsgolf. Fast det är ju egentligen totalt oviktigt. Huvudsaken var att vi hade roligt och det hade vi verkligen!siggesta-10

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.