Lakritsfestivalen – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Lakritsfestivalen

lakrits-5För andra året besökte jag Lakritsfestivalen på Annexet vid Globen, ett sant mecka för alla lakritsälskare. Förra gången fick sambon följa med och barnen blev då gröna av avund när vi berättade om allt gott vi hade fått provsmaka. Lika avis som de blev förra året lika lyckliga blev de denna gång när jag frågade om de ville följa med. Min sockerpaus fick ta paus igen, för färsk delikatesslakrits går ju bara inte att motstå hur mycket jag än stålsätter mig.
lakrits-10Vi är ju tyvärr inte ensamma om att tycka om lakrits och när vi kom var det trångt att nå provsmakningsskålarna. Då var det skönt med lugnet i pysselverkstan, där tjejerna kreerade konstverk med tandpetare och lakrits.lakrits-12
lakrits-3En annan höjdpunkt i barnens ögon var "ballongprinsessan", svensk mästare i ballongskulptering flera år på rad. Allt överskott i verksamheten går till att besöka barn på sjukhus och glädja dem med ballonger och mina blev överlyckliga för sina. Win, win helt enkelt!
lakrits-4
lakrits-11Det var ett digert scenprogram också, men barnen hade inte ro att stanna och lyssna särskilt länge utan vi nöjde oss med provsmakning och att beundra lakritskonstverken.
lakrits-7Konstnärinnan berättade att hon hade lyckligt lottade barnbarn som fick smaka mycket godis hemma hos henne, men konstverken går inte att äta för de innehåller en massa klister bland annat.lakrits-6Innan hemfärd shoppas givetvis favoriterna och så beundrade vi Globen från marken – en ganska mäktig känsla.lakrits-8

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.