Det ljuva 40+ livet

Drömfångare

Det har varit riktigt regnigt och eländigt mesta delen av helgen som gick. Vi trotsade vädret och spelade golf och fotboll, men blev genomfrusna på köpet.
Vädret har dock inbjudit till pyssel och den här gången var det Lillasyster som önskade sig en drömfångare. Hon kan nu efter tre nätter under bevakning av drömfångarna intyga att de fungerar!
blandat-4Det blev inte mindre än fem drömfångare i olika storlekar innan vårt lager av påskfjädrar tog slut.
Vi använde: tjock ståltråd, eltejp, garn, fjädrar och träpärlor.
blandat-5Klipp av en bit ståltråd som räcker till önskad storlek. Tejpa ihop ändarna med eltejp till en cirkel. Linda garn runt hela ståltråden och fäst ihop genom att knyta startgarnända med slutgarnända.
blandat-6Knyt ett stjärnnät i mitten av cirkeln. Vi gjorde sju fästpunkter och fortsatte sedan genom att knyta mitt emellan varje fästpunkt tills man kommit in till mitten.
blandat-8Avslutningsvis knöt vi fast ett antal garntrådar som dekorerades med pärlor och fjädrar. Det var betydligt lättare att trä garnet genom pärlorna när man tejpade längst ner på ändarna.
blandat-9Min 10-åring klarade att göra sina helt själv. 7-åringen behövde lite assistans med ståltråd och de första knutarna i nätknytningen.
blandat-7Se så fina de blev!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.