Det ljuva 40+ livet

Vasaloppsweekend Tällberg

img_3358Två 45-åringar, eller rättare sagt en och en blivande, på road trip mot Vasaloppsäventyr!
Första stopp i Säter för lunch på Dalarasten. En kulinarisk upplevelse eller ja…vi blev mätta i alla fall.
img_3364Vidare längs vår färd mot Tällberg lockade skyltar med gratis energi, vilket vi givetvis var tvungna att utforska närmare. Ett stopp vi inte ångrar. Läppcerat, energidryck, energibarer och frågespel delades ut – tack SPP!
img_3363Fortsatt under vår resa ökade vi våra kunskaper om Vasaloppet, Sveriges geografi och gott och blandat tack vare frågekorten.
vasa2-4Vid 14 ankom vi Tällberg. Våra rum var då inte klara, men vi blev försedda med karta för en tur i omnejden.
vasaVi promenerade först upp till utsiktsplatsen.
vasa-2Sedan styrde vi stegen ner till Siljans strand.
vasa2-5Klockan tre var vi åter i receptionen på Åkerblads och våra rum var då klara för inflyttning. Vi fick även våra nummerlappar* som de hämtat ut åt oss.vasa2Våra rum låg i ”annexet” gatugården. En bedårande vacker byggnad med lång historia. Bland annat hade Marlene Dietrich bott här mellan åren 1943-1945.gatugarden23Mitt gulliga rum, där jag vilade upp mig en liten stund innan det var dags att bege sig till Greens hotell och lämna skidorna för vallning*.vasa-4I Vasaloppspaketet ingår middag första kvällen där man fick välja antingen pastabuffé eller två rätter från menyn. Vi valde det senare och laddade med dessa ljuvligt goda rätter.
Hummersoppavasa-6Kycklingbröst med risotto.vasa-5Torskrygg med hollandaise och potatis.
Mätta och belåtna förberedde vi oss inför morgondagen på våra rum, med en viss orolig väntan på de vallade skidorna. Klockan 22 kom SMS-aviseringen och skidorna fanns att hämta i receptionen.
Klockan 8 på morgonen tryckte vi i oss så mycket frukost det bara gick att få ner och packade med en extra macka. När klockan var nio gick transferbussen* till starten i Oxberg.
Hur det sedan gick i Tjejvasan kan ni läsa i mitt tidigare inlägg.
Väl tillbaka efter vår bravur gick vi raka vägen ner till Åkerblads spaavdelning, där vi slumrade till en stund på vilostolarna av ren utmattning. Klockan åtta åt vi en välförtjänt 4-rätters middag, men då var jag för trött för att fotografera. Det var lika delikat som dagen innan. Tonfisk och kalv till förrätt, lammfilé till varmrätt, utvalda ostar till mellanrätt och cheesecake med hjortron till efterrätt.
Utmattade och mätta sov vi riktigt gott den natten.
vasa2-2Dagen efter vaknade vi upp med ömmande kroppar. Värst var värken i jumskarna.
Efter frukost gav vi oss ut på en promenad för att sträcka ut lite.
vasa2-3Det blev en tur på Siljan, Sveriges 7:e största sjö, innan utcheckning och hemfärd.

*Hämtning av nummerlapp, transfer och valla kostar extra utöver Vasaloppspaketet.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.