Julen 2015 – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Julen 2015

present-4Julhelgen detta år blev kanske inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Efter två dygn i sängläge pallrade jag mig idag äntligen upp ur sängen. 2 kg lättare, glad att maten smakar igen och framförallt stannar kvar i kroppen.

Med facit i hand var det nog meningen att vi skulle ha en liten familjejul.

På julaftonsnatten hade Tomten glufsat i sig av ris á la Malta med kanel, pepparkakor och mjölk och som tack lämnat två paket innehållandes Lego Friends. Smart tomte! Koncentrationen och timmarna det tog att bygga gjorde att tiden gick fort och tjatet om “kommer inte faster snart?” uteblev.
present-6Julafton gick i ett lugnt och skönt tempo och vi tog dagen som den kom. Till lunch åt vi av sill, lax, ägghalvor och julskinka. Sedan bänkade vi oss för Kalle och hans vänner. När programmet var slut började tjejerna ta itu med paketen under granen och mitt i utdelningen kom tomten knatandes upp för backen till vårt hus.

Tomten hade såklart den bästa klappen i sin säck – ett Xbox360 med favoritspelet “Just dance”. Även om det här inte stod med på någon önskelista var barnen väldigt glada att tomten hade haft sådan koll på vad de egentligen innerst inne önskade sig.
present-7Efter att ha testat Tv-spelet dukade vi framåt kvällskvisten fram lite varma rätter på julbordet som köttbullar, revbensspjäll och prinskorv.
Tyvärr kunde jag bara peta i mig lite grann för jag hade ingen vidare aptit.
Efter maten tog Lillasyster och faster sig ett julbad, medan vi andra slappade framför TV.
present-3Juldagen spenderade jag helt utan aptit i sängen med feber och magåkomma.
Barnen räknar ändå den här julen till en av de bästa. Kanske för att det inte var någon stress och givetvis för att presenterna inte var så dumma.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.