Det ljuva 40+ livet

Härliga tider – äppletider

appleglass-3-2Finns det något som doftar ljuvligare än en påse med nyskördade äpplen? Jag älskar den doften och allt man kan göra med dessa juveler till frukter.appleglassDet här kan vara den godaste glass som jag har gjort hittills i min glassmaskin. Cheesecakeglass med ångad äppelkompott och äpplechips. Krämig, kanelig, lagom söt och lite crunch.appleglass-2

Vaniljcheesecakeglass

  200 g philadelphiaost eller annan färskost
  4 dl vispgrädde
  3 ägg
  1 1/2 dl florsocker
  1 tsk vaniljpulver

Separera gulor och vitor. Vispa färskost med florsocker och äggulor. Vispa grädden i en separat bunke och rör i ostblandningen. Rör i vaniljpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i cheesecakesmeten. Ställ in i kylskåp.

Ångad äppelkompott

  2 äpplen
  1 msk socker
  1/2 mssk kanel

Skär äpplena i centimeterstora tärningar. Lägg i kastrull på medelvärme. Skaka kastrullen med jämna mellanrum så att bitarna inte fastnar i botten. När äpplebitarna blivit mjuka rör i kanel och socker.

Glasstillverkningen
Kör cheescakesmeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. I min maskin fick jag göra glassen i två omgångar. Mot slutet klickade jag i äppelkompotten. Lägg sedan över glassen i en tätslutande burk. För att få en känsla av äppelpaj grovsmulade jag ner 4 st BRAGO kaneldrömkex och blandade om i den mjuka glassen innan jag stängde locket och lät glassen frysa till ordentligt under ca 1 timma.
appleglass-4

Äpplechips
enkla och goda chips som bara kräver lite framförhållning. Skiva valfritt antal äpplen så tunt som möjligt. Lägg skivorna på bakplåtspapper. Torka i ugn på 100 grader i ca 2 timmar.
Goda som de är och snygga som dekoration.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.