Det ljuva 40+ livet

Toppen topp

toppen3Jag är inte någon stjärna på att sy, vilket man kan se om man kommer nära mina alster. Då avslöjas alla små fuskveck. Men på håll ser det mesta ok ut.
I helgen hade båda tjejerna dansuppvisning på Siggesta gård. Storasyster i färgglatt och Lillasyster i rött. Just röda kläder har vi inte så gott om i garderoben, så jag tänkte vara snäll och sy en glittrig röd topp.
Jag googlade på ”sy enkel topp” och hittade en smart modell, dock hade jag inte tid att beställa och vänta in ett mönster så jag ritade ett på fri hand.

toppenTvå timmar senare var toppen klar och jag var väldigt nöjd med mitt verk. Lillasyster provade och kunde konstatera att den kliar. Den kliade så mycket att hon vägrade att ha den på sig på uppvisningen, inte ens med en tröja under.

toppen1Två dagar senare återanvände vi mönstret fast för en lite annan modell. Storasyster ville att jag skulle lära henne att sy. Tyget är från en sarong och vi behöll fransarna som blev en snygg nederkant. Jag lärde henne allt jag kan om räta, aviga, stadkant, sömsmån, hur man trär en symaskin, nålar och hur man lägger tyget i symaskinen. Sedan fick hon sy, och det gick galant. Med bara liiite hjälp har hon sytt den här toppen själv och är med all rätt mäkta stolt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.