Lakritsbrownie med svarta bönor – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Lakritsbrownie med svarta bönor

Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till att baka med bönor, men jag gav det ändå en chans på rekommendation av min arbetskamrat. Det ångrar jag inte. Så goda, saftiga, mättande och man kan aldrig ana att kakan skulle innehålla bönor. Barnen älskade dem och jag vill ju tro att de är nyttiga också, åtminstone är de glutenfria.
brownie1

Latritsbrownie med svarta bönor
  (grundrecpt från Heavenlycupcake.se) 150 g urkärnade dadlar
  1/2 dl agavesirap
  1 tetra svarta bönor 380 g väl avsköljda
  3 stora ägg
  1 dl kakao
  2 msk latritspulver
  1 tsk bakpulver
  1 msk kokosolja

brownie3Gör så här:
Kör dadlarna tillsammans med agavesirapen i en matberedare till en hyfsat jämn puré. Det kan vara bra att skrapa ner kanterna ett par gånger under processens gång. Tillsätt bönor och mixa till en slät smet. Mixa i äggen, ett i taget. Tillsätt slutligen kakao, bakpulver, lakritspulver och kokosolja. Kör mixen till en slät smet.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Jag använde en rund 18 cm i diameter med avtagbara kanter. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
brownie4Nästa gång ska jag prova att byta ut lakritspulvret mot valnötter eller rivet apelsinskal – mums!
brownie2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.