Semmelwraps med blåbärsgrädde – Det ljuva 40+ livet

Det ljuva 40+ livet

Semmelwraps med blåbärsgrädde

Semmelwraps – det är det nya nu! Om man vill slippa stå i de ringlande köerna utanför Tössebageriet kan man ganska enkelt baka själv. Då min yngsta dotter inte alls är förtjust i mandelmassa blev det här en variant med blåbärsgrädde istället.

semmelwrapSå här gjorde jag: Dela en normal sats vetebullesdeg i 30 delar (efter första jäsningen) rulla varje del till en liten boll och låt jäsa i 40 minuter. Innan gräddning – kavla degen till en 1 mm tunn “tortilla”. Grädda på 250 grader i 3 minuter. Svalna på galler.

semmelwrapsBlåbärsgrädde. Mosa 1 dl tinade blåbär med 2 msk florsocker och blanda ner i 2 dl hårt vispad grädde. Spritsa ut på vetebullstortillan och vik ihop.
Pudra florsocker över wrapsen.

semmelwraps2En bild från stylingen där jag fick god hjälp av Storasyster att placera ut de vissna tulpanbladen.

Mitt bidrag till veckans fototriss där temat är prickar och här hittar du fler prickiga bilder.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mias Mix

    Hörde om semmelwraps på radion, allt för den stressade storstadsmänniskan 🙂 Är säker på att dina är mycket finare än de som de säljer! Själv äter jag inte grädde, så de få gånger jag äter semla blir det en vetebulle med en mandelmassaskiva i 🙂
    Grattis till tre år på bloggen!